Publicat in decembrie 10, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Mafia retrocedarilor, Elena Udrea si secretul Gruparii Monaco


O investigare profunda a afacerilor legate de retrocedarile frauduloase si a drepturilor litigioase releva un fapt de o gravitate absoluta: statul roman a fost prejudiciat in cativa ani cu aproximativ 3 miliarde de euro, cu sprijinul si  complicitatea ANRP ( Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor). Jurnalistul Cornel Nistorescu sustine ca aceasta procedura a fost brevetata de Guvernul Tariceanu si perfectionata in timpul guvernarii Boc.

Dupa asfintirea nororcului lui Adrian Nastase, din 2004, mafia sa personala in loc sa sa preia stafeta in inchisorile patriei, a proliferat bine mersi riricand un adevart imperiu financiar prin coruptie, inselaciune si trafic de influenta, iar noul rege al banilor negri a fost inscaunat Dorin Cocos, fostul sot al minunatei Elena Udrea, mai buna decat telina, cea care a vrut sa ridice Romania cu ajutorul fustelor scurte si a castilor de protectie galbene, asortate la decolteu.

Ascensiunea financiara a cuplului Cosos-Udrea nu a cunoscut bariere in cei zece ani de regim Basescu. Sa rememeoram cateva „succesuri” a acestor Bonnie and Clyde mioritici:

  • Preluarea magazinului Titan, din sectorul 3, pe numele lui Alin Cocos, baiatul dintr-o alta casatorie a rubensianului Dorin.
  • Ridicarea in Centrul Vechi al Bucurestiului a unui magazin H & M.
  • Cu doar 500.000 de euro au achizitionat Hotelul Grivita, pe careulterior l-au scos la vanzare cu suma de 3.000.000 euro.

Jurnalistii de investigatii care s-au ocupat de monitorizarea afacerilor cuplului Udrea-Cocos afirma ca pentru cele trei afaceri, pomenite mai sus, iscusitul Dorin a investit aproximativ 20.000.000 de euro, iar platile au fost facute cash…

Odiseea succesului financiar nu se opreste aici. Ar fi fost bine…continua insa cu:

  • Un teren retrocedat pentru Cocos in parcul Circului Globus
  • Zeci de hecatre de teren luate cu sprijinul complice al ANRP-ului si trecute pe numele unor oameni de casa ca Gherghe Stelian, Faur Alexandru (a preluat creditul de 3.000.000 de euro de la Elena Udrea) si altii.
  • Primirea de despagubiri din drepturi litigioase de peste 200.000.000 de euro.

Asadar, in lumina acestor fapte de natura penala, cat de nevinovata este Elena Udrea? Cum oare am putea inghiti gogoasa umflata cum ca senzational de feminista in politica romaneasca are, dupa divort o avere de aproximativ 10 milioane de euro, carora nu le cunoaste provenienta? ” Eu nu cunosc afacerile sotului meu. El era ocupat cu afacerile, eu cu politica. Nu am stiut niciodata si nici nu m-a interesat zona de afaceri a sotului meu, cum nici pe el nu prea l-a interesat activitatea mea politica…” declara ingenuu ca o vaduva neagra, imaculata doamna Udrea…Si marmota ar fi invelit ciocolata, daca nu si-ar fi tras un glont in tampla de scarba…

Zilele acestea vor exploda alte pagini din dosarele Microsoft si EADS…si ce za vezi, iar vom gasi urmele nevinovatei si imaculatei urmase a lui Traian Basescu in politica.

Cand DNA se va infige cu aplomb in Gruparea Monaco, atunci vom putea vorbi de Cantecul de lebada a Famigliei si vom avea imaginea de anasmablu a tuturor retrocedarilor frauduloase care i-au imbogatit pe marii parveniti ai tranzitiei romanesti.