Publicat in iulie 2, 2016 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Mai putem vorbi despre patriotism cand sotia directorului SIE, Mihai Razvan Ungureanu, primeste de la OMV PETROM AUSTRIA, peste 70 la suta din veniturile familiei sale?


Daniela Ungureanu, sotia directorului Serviciului Roman de Informatii Externe, a administrat firma PETROMED SOLUTION SRL, o subsidiara a concernului austriac OMV-PETROM, incepand cu anul 2007, mai precis din 18 decembrie, la numai o luna dupa ce Traian BAsescu l-a numit pe Mihai Razvan Ungureanu, director la SIE.

Din diversele declaratii de avere ale lui Mihai Razvan Ungureanu, fie in calitate de prim ministru, fie in cea de director SIE, reiese ca sotia sa a incasat intre 2009-2010 suma de 160.000 de euro de la OMV AG Austria, prin contract de prestari servicii de consultanta medicala.

Evident, suspiciunile jurnalistilor de investigatii, cum ca un director de serviciu secret strategic al Romaniei este finantat indirect de catre o companie, controlata de un stat strain, au fost adancite si mai mult de raspunsurile vagi primite de la boardul OMV. Iata doar unul dintre comunicatele semnate de reprezentantii companiei energetice:  “Datorită expertizei și abilităților sale profesionale excelente dr. Ungureanu este membru al Consiliului de Administratie al Petromed (100% subsidiara a Petrom). Petromed este compania care gestioneaza activitatea de medicina muncii a Petrom și este furnizorul tuturor serviciilor medicale catre Petrom. Nu avem alte comentarii.

codul6

(Daniela Ungureanu)

Asadar, de noua ani, compania OMV PETROM, controlata de statul Austriac, plateste peste 70 % dintre veniturile familiei sefului SIE, Mihai Razvan Ungureanu. Conform acelorasi declaratii de avere, rezulta ca stalpul familiei Ungureanu nu este domnul, care asigura doar 17 procente din venitul comun, ci distinsa si extrem de competenta doamna Daniela Ungureanu.Conform anchetelor jurnalistice semnate de RISE PROJECT si Stelian Negrea pentru VOXPUBLICA, rezulta ca, din totalul veniturilor de natura salariala raportate de Mihai Răzvan Ungureanu, in perioada 2009-2014, de 3 milioane de lei 2,1 milioane de lei au provenit din contractul cu OMV al sotiei în timp ce veniturile salariale ale actualului șef al SIE au insumat 515.000 lei.

codul11

(Mariana Gheorghe, CEO OMV PETROM)

Cea care i-a semnat atat contractul de angajare, cat si prelungirea lui, prin anexe secretizate, este Mariana Gheorghe, CEO OMV PETROM, sotia lui Alexandru Sergiu Gheorghe, fost diplomat de cariera, ofiter in Centrala DIE, inainte de 1989 si reconfirmat, dupa 1991, in noua structura a Serviciului de Informatii Externe. In urma anchetei jurnalistice semnata de Stelian Negrea, reiese ca: „Alexandru Sergiu Gheorghe a fost un diplomat de cariera pus pentru prima data la post pe timpul lui Adrian Nastase si reconfirmat de Titus Corlatean iar trecutul sau de afaceri se limitează la detinerea si administrarea a două SRL-uri de bloc.

Anul trecut, Mariana Gheorghe a semnat prelungirea contractului de administartor PETROM SOLUTION SRL, pentru Daniela Ungureanu, pana in 2019. Asadar, familia directorului SIE, primeste de la stataul austriac, prin acest contract cu OMV-PETROM aproximativ 7000 de euro/luna.

Oare, mai putem vorbi despre loialitatea lui Ungureanu fata de statul roman, pe al carui steag a jurat sa apere si sa contribuie la propasirea spirituala si materiala a poporului, din moment ce un stat strain asigura peste 70 % dintre veniturile familiei sale?

Mai jos, puteti urmari caractita relationala din interiorul OMV-PETROM, penetrata de oameni politici si diversi angajati sau colaboratori ai mult prea implicatului pe teritoriu Romaniei al Serviciului Roman de Informatii Externe, care conform regulamentului intern de functionare, nu are competente operative decat in afara granitelor tarii!

codul4