Publicat in septembrie 23, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Misiunea lui Ponta: axa Bucuresti-Moscova-Beijing


Ca aceasta campanie pentru prezidentiale va fi una desucheata rau, nu se indoia nimeni. Cei zece ani de politica girata de Traian Basescu pe axa Washington-Londra-Bucuresti, eliminarea cartitelor post sovietice din sistem si pozitionarea geostrategica a Romaniei ca avanpost NATO activ si creativ la granita cu Ucraina, au alimentat  profund dorinta Moscovei de revansa.

Nu cred ca mai este o enigma pentru nimeni, de ce PSD-ul cu toti presedintii lui de la Iliescu, la Nastase si de la Geoana la Ponta s-au inchinat cu evlavie moastelor de la Kremlin. Mai tinerilor cititori le reamintesc ca PSD, desi astazi se lanseaza ca democratii lui Obama se revendica pe de-a-ntregul din PCR-ul nascut in laboratoarele stalinisite. Prin candidatura lui Victor Viorel Ponta Ceausescu (dupa ce si-a serbat ziua de nastere,intr-un mod faraonic pe stadion, dupa ce i s-au inchinat ode si balade, grasutul merita aceasta porecla), rusii si toate conservele lor din sistem spera ca pot tempera, daca nu chiar stopa ofensiva occidentala spre Ucraina si Moldova. In proximitatea premierului se afla chiar in acest moment, consilieri care le-au creat carare in inima Romaniei, masonului Kondyakov si ultrasului ortodox Dughin, ambii reprezentatnd interesele oculte ale FSB in regiune.

Cei zece ani de politica nord-atlantica de la Bucuresti au slabit influenta Kremlinului din interioriul sistemului. Pilonii importanti de propaganda anti europeana si anti americana au fost subreziti prin tragerea pe linie moarta a mogulilor: Vantu si Voiculescu. In acest context nu a surprins pe nimeni, efortul ocult al lui Ponta de a genera o axa paralela: Bucuresti-Moscova-Beijing. In 2013 premierul Victor Ponta a anunţat că intenţionează sa  efectueze o vizită la Moscova, deoarece România trebuie să aibă relaţii economice cu toate statele, inclusiv cu Rusia şi China. Probabil o va face dupa ce devine presedinte…

Dincolo de lupta politica interna dintre partidele aflate de-a stanga si de-a dreapta, miza prezidentialelor din noiembrie, vizeaza  si reintrarea oamenilor Moscovei la panoul cu butoane. Daca PSD-ul isi impune omul la Cotroceni, Romania se va intoarce in timp reconectandu-ne zonei de influenta estica. Ungaria, prin Victor Orban a devenit deja calul troian al lui Putin. Prin Victor Ponta, rusii spera ca si Romania sa-si diverteze parcursul istoric. Miza acestor alegeri prezidentiale are asadar o importanta geostrategica.