Publicat in februarie 24, 2015 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Mostenirea Escu: Care este misiunea prioritara a regimului Iohanis?


Dupa 1989, coruptia si crima organizata au devenit motoarele functionarii statului, definit cinic de Ion Iliescu ca experimentand o democratie…originala! Dupa asasinarea ritualica a cuplului Ceausescu, beneficiind de un amplu si foarte complex sistem de manipulare si dezinformare, sistemul securisto-comunist a fost reabilitat de FSN si asezat la pupitrul de comanda. Prin operatiunile specifice, agentul GRU, Nicolae Militaru in colaborare cu oamenii KGB-ului din aparatul administrativ, politic si militar au organizat retele clandestine cu misiunea clara de a tine Romania sub sfera de influenta de la Kremlin.

Sub regimurile Iliescu, Constantinescu si Basescu au proliferat toate predicatele coruptiei la nivel inalt: abuz de putere, conflict de interese, dare si luare de mita, extorcare, frauda, nepotism, trafic de influenta, crima si santaj. In cartea sa „Crima organizata”, Ion Pitulescu, seful Politiei Romane in perioada 1993-1996, prezinta regulile de organizare ale mafiei politico-economice:

  • Un grup infractional stabil
  • Un lider si o ierarhie a subordonarii foarte stricta
  • Un sistem de neutralizare a controlului social
  • Preocuparea permanenta de a corupe persoane influente din legislativ, executiv, aparatul judiciar, servicii secrete
  • Un sistem eficient de manipulare a opinei publice
  • Planificarea si secretizarea actiunior de crima organizata
  • Un mecanism eficient de spalare a banilor.

Iata si un citat reprezentativ care descrie mafia politica din Romania: „Cea mai periculoasa coruptie e constituita din actele si faptele comise din umbra, ascunse opiniei publice, realizata de parlamentari, ministri si alti inalti functionari de stat…

Astazi, nu mai reprezinta o enigma pentru nimeni, faptul ca Romania post decembrista nu a devenit o tara europeana, inradacinata in valorile crestine, etice si morale ale occidentului democratic, ci cu sprijin de la Moscova s-a transformat intr-o Organizatie Criminala de Stat.

Tintele atinse de aceste grupari de crima organizata, denumite in mod abuziv, partide politice au fost:

  1. Fraudarea patrimoniul public: cadrele de conducere ale unitatilor de stat au falimentat, subevaluat premeditat obiective economice in vederea preluarii ulterioare sub capital privat.
  2. Devalizarea banicilor: au fost acordate imprumuturi masive, fara garantii reale, care nu au mai fost returnate niciodata, imbogatind o elita oculta prin falimentarea unor mari unitati bancare de stat.
  3. Incalcarea legislatiei vamale: Nu s-au platit taxe si accize la introducerea marfurilor din afara granitelor, Romania a devenit un paradis de tranzit a marfurilor ilegale: armamanet, droguri, tigari si bauturi alcoolice netrimbate, a fost inclacat embargoul cu produse petroliere, etc.
  4. Pasivitatea autoritatilor: Timp de aproximativ 25 de ani, nu a deranjat nimeni aceasta piramia a crimei organizate.

Iata ce scrie si fostul presedinte Emil Constantinescu in „Adevarul despre Romania, (1989-2004)” : „Datorita unei relatii de complicitate, prin tolerarea interesata a acestor grupuri de catre structurile de putere administrativa si politica, in Romania s-au consolidat adevarate retele de tip mafiot”.