Publicat in noiembrie 8, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

O scurta interpretare a profilelor psihologice ale contracandidatilor Iohanis si Ponta, conform Metafizicii Chineze


Klaus-Iohannis-1

Conform analizei Ba Zi, Klaus Iohanis este perceput ca fiind:

  • Cinstit, demn, hotarat si adept al dictonului: „grabeste-te incet”. Este un individ care nu suporta minciuna si ipocrizia, cu o fire sensibila, introverta cu un caracter puternic, incapatanat, pe care nu-l poti abate de la calea impusa decat cu argumente foarte puternice. De regula, ia decizii fara sa tina cont de parerea altora, dar isi asuma si responsabilitatile care decurg dintr-un esec. Este o fire nonconflictuala si care lucreaza bine in propriul ritm, nereusind sa se adapteze foarte repede, in medii noi si mai ales in conditii de stres impus. In ciuda infatisarii austere, stie sa se bucure de viata, avand chiar si o anumita voluptate in satisfacerea micilor placeri gastronomice si chiar erotice.
  • Are un caracter ferm, imuabil, atras de buna starea materiala, este melancolic si contemplativ. Foarte bun mediator. Se simte in largul sau in societate, putand fi un partener de discutii sarmant si interesant. Nu este un tip de actiune, intrucat este foarte temator in privinta esecului, insa nu suporta pierderea timpului, ceea ce il face destul de eficient si de pragmatic.Nu prea are incredere in sine si tomai de aceea vorbeste incet, putin si foarte calculat. Pe linia paterna mosteneste sentimentul de dreptate, justitie si prietenie, iar de la mama, dobandeste sensibilitate si pasiune pentru mistere si traditii.
  • Ii place sa comande si mai ales sa fie ascultat fara cracnire. Il plictiseste rutina si mai ales are nevoie sa se simta liber, neconstrans. Are o sensibilitate evidenta catre putere si pozitii sociale inalte. Universul sau interior este foarte bogat si dinamic contrastand evident cu infatisarea lui bonoma si calma.
  • Vulnerabilitatile lui sunt legate de neintelegerea conceptelor de compasiune si duhovnicie si o destul de slaba relationare cu neamul din care face parte, ca minoritar.

 

 

victor-ponta-rulz

Din perspectiva Metafizicii Chineze, Victor Ponta are urmatorul profil comportamental:

  • Bonom, gurmand, fire foarte curioasa si oportunista.Are o imaginatie bogata, neincrezator si misterios. Are foarte multe secrete pe care le tine departe chiar si de cei foarte apropiati. Sensibil, nu suporta foarte bine ironiile si mai ales momentele in care nu este luat in considerare. Foarte competitiv si critic, mai ales cu privire la ceilalti.
  • Foarte atras de onoruri si medalii,de regula spune ce gandeste fata de adversari, dar nu-si etaleaza niciodata adevaratele sentimente si emotii. Pentru el aparentele sunt chiar mai importante decat esenta fiind un adevarat conformist. Prieten loial celor care i-au castigat incredrea.
  • Este un traditionalist, atasat valorilor materiale, harnic si muncitor, se potriveste mai bine in postura de executant decat de lider. Este marcat de o tragedie din trecut, pe care a „zavorat-o” in abisul inconstientului.
  • De la neamurile sale mosteneste pozitiv: stralucire si ingeniozitate in proiectele care-l anima, dar ca patern negativ: siretenie, egocentrism si chiar o mare dualitate.
  • Vulnerabilitatile sale tin de exercitarea propriei vointe, aluneca destul de usor in stari depresive si nu intelege foarte bine  conceptul de spiritualitate.