Publicat in noiembrie 15, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Pe 16 noiembrie 2014 se va rupe vraja care ne tine captivi in saracie si promiscuitate


Decembrie 1989. Cuplul Ceausescu este executat. Sistemul merge mai departe, bine coordonat si, ulterior ocultat in paradigma democratica, de agentul Moscovei, Ion Iliescu. Inca din anii ’80, strategii Kremlinului au inteles ca experimentul comunist a esuat si ca vor urma schimbari radicale, motiv pentru care au inceput sa pregateasca o elita financiara, specializata in  retetele occidental-capitaliste. Asa au aparut, imediat dupa ’90 magnati, precum  Alexander Lebedev, fost diplomat sovietic şi proprietar al ziarului rusesc „Novaia Gazeta“, implantat in inima Londrei, a investit sume colosale in achizitionarea publicaţiilor „The Independent“ şi „London Evening Standard“. Mama Rusia devine astfel jucator pe pietele financiare vestice.  Tot in Anglia are investitii masive şi cel mai bogat om al Rusiei, Alisher Usmanov, actionar important al clubului de fotbal Arsenal. Usmanov operează pe bursa londoneza şi are o avere de 19 miliarde de dolari.   Miliardarul Alexander Mamut, apropiat al fostului presedinte Boris Eltin, a achizitionat in  2012 un simbol londonez: librăria Waterstones.   Cel mai celebru nume rusesc din Regat este Roman Abramovici, cel care detine clubul de fotbal Chelsea Londra din 2002.

Urmand modelul sovietic, securitatea romana incepe prin 1988 sa initieze cativa ofiteri in tainele capitalismului, pe diferite paliere de activitate. Dupa preluarea puterii de catre camarila lui Ion Iliescu, acestia devin principalii beneficiari ai privatizarilor haotice. Asezati  in pozitii cheie in industrie, economie, finante, politica, presa, fostii tovarasi deveniti printii tranzitiei pun mana pe Romania printr-un sistem mafiot articulat in jurul conceptului de Putere: „la vremuri noi, tot noi!” Exista o singura mare diferenta intre scenariile KGB-ului si cele ale fostei securitati romane. Oligarhii rusi aduc banii din strainatate, pe cand ai nostrii nu fac altceva decat sa-si jefuiasca propriul stat. Cinismul si marsavia acestor gunoaie cu staif a condus la o afacere fara precedent in Europa. Un grup de mafioti transpartinici a cumparat toate drepturile litigioase legate de mii de hectare de padure, agricole, strategice, cu ajutorul complicilor din Administratie si Justitie au intrat in posesie devenind marii mosieri ai Romaniei, in timp ce proprietarii de drept se zbat intr-o crunta si nemeritata saracie.

Silviu Brucan, alias Profetul a prezis ca Romaniei ii trebuie 20 de ani pentru a fi pregatita sa inteleaga cu adevarat ce inseamna democratia, libertatea, responsabilitatea civica si solidaritatea sociala. Si a avut dreptate, in doua decenii se schimba doua generatii la varful puterii. Am avut o decada a regimului Iliescu si o alta a regimului Basescu. Din 1989 pana in 2009, romanii au trait captivi, sub un glob de cristal, fiind manipulati, dezinformati si agresati continuu de fostii activisti PCR si securisti vanduti pe un pumn de ruble. Dupa implementarea „Revolutiei Portocalii”, operata de CIA si de alte servicii de inteligence occidentale, care a avut loc simultan in Ucraina si Romania incepe separarea „graului de neghina” si in maruntaile sistemului romanesc. Se intaresc cateva institutii de forta ale statului care declanseaza cruciada impotriva mafiei politico-financiare, precum DNA, DIICOT, ANI.

Astazi, Romania se trezeste partial din „somnul cel de moarte”, tot mai multi dintre noi intelegand resorturile oculte care leaga un grup de oameni, indiferent de culoare politica, si care incearca prin orice mijloace sa triumfe. Am sa dau doar cateva exemple: martea neagra, cand parlamentarii au incercat sa treaca o lege a amnistiei si gratierii politicienilor condamnati pentru coruptie; spagile transpartinice din dosarele Microsoft, EADS, Retrocedarilor ilegale, privatizarilor esuate etc. Rezistenta „eternilor” este foarte mare. Au bani, au putere, si-au creat divizii de manipulare, numite impropriu televiziuni, au investit in institutii media, case de sondare, ONG-uri, au penetrat societatea civila si si-au impus cativa falsi lideri, care la momentul oportun sparg sau dilueaza energia negativa stransa impotriva jefuitorilor de neam si tara.

Speriati sa piarda puterea si sa infunde puscariile, acesti mafioti pestilentiali arunca cu bani in stanga si in dreapta reusind sa-si cumpere linstea, astupand gurile opozante. Altfel cum se explica ca Dan Diaconescu, Vadim Tudor, Emil Constantinescu care si-au creat un renume acuzand clasa politica de coruptie si tradare le canta acum osanale unor penali absolut ordinari. Sau cum, altfel niste jurnalisti care atacau virulent puterea si abuzurile ei, cand au primit ordinul pe unitate si plicul gros au intors armele, acuzandu-i pe protestarii anti rosia montana, anti exploatarii resurselor naturale prin fracturare hidraulica si mai ales pe cei care vor schimbarea ca sunt fie basisti, fie drogati, fie prosti. Niciodata, nu am crezut ca Mircea Badea, cel care a fost jefuit la Gherla de regimul Nastase, va ajunge sa cante osanale si sa-si gudure libidinos fiinta pe langa niste scarbavnici de partid. Sau cum, mitocanul de Ciuvica, arestat de acelasi Nastase, invoca acum monstrozitatea, ca politicienilor arestati li s-au facut dosare politice. Lacomia si ticalosia infratite au murdarit presa si societatea romaneasca.

Duminica asta, avem cu totii sansa sa definitivam, prin vot, revolutia noastra confiscata brutal, prin crima de catre acolitii lui Iliescu, agentul de influenta al Moscovei. Din pacate, PSD-ul nu a reusit sa se modernizeze, sa devina un partid autentic de stanga si european. Baronii au impus la varful partidului un om slab, fara personalitate pe care sa-l manipuleze dupa bunul lor plac, de aceea nu este deloc sanatos sa le lasam, lui Ponta si ai lui, inrteaga putere in Romania.

Toate sondajele de opinie concluzioneaza ca daca la cel de-al doilea tur se prezinta peste 60% dintre alegatori, putem sa nadajduim la ruperea definitiva a vrajei care ne tine in saracie si promiscuitate de 25 de ani. Romanii din diaspora si cei care s-au dezmeticit in tara vor schimba destinul acestui popor, calm, elegant, politicos, european cu nadejde in Dumnezeu si in fortele creatoare ale natiei. Roata istoriei se invarte. Scroafelor suite in copac si imbracate in rochii de mireasa le spun un singur lucru: Tic, tac…nu mai aveti nici o sansa. Romania, pe 16 noiembrie va face BOOOOM si va renaste! Adio tovarasi! Moscova nu crede in lacrimi!