Publicat in martie 27, 2015 de Oreste Teodorescu in Psihotronica
 
 

Perspective Kominterniste: cum a gandit KGB-ul soarta politica a Europei de Est sau Mecanismul Inselatoriei din 1989


In decembrie 1961, la rezidenta CIA din Helsinki s-a prezentat maiorul Anatolii Golitin, insarcinat de catre KGB cu activitatea de analiza si strategie a spionajului sovietic in tarile membre NATO. A fost una dintre cele mai teribile defectari in folosul aliantei occidentale.  In 1982, Golitin a furnizat CIA un document strict secret, de fapt o analiza si un set de scenarii gandite de strategii KGB, la sfarsitul anilor ’50, un adevarat mecanism al inselatoriei, prin care Moscova dorea sa edifice in statele lagarului socialist, false democratii si economii de piata, pe care sovieticii sa le conduca din umbra, prin agentii KGB-GRU infiltrati.

Istoricii care au studiat documentul, dupa desecretizarea arhivelor fostelor state comuniste, au tras concluzia ca toate aceste demersuri, faceau parte dintr-un plan mult mai vast numit generic „Planul Urs”, in care capitolul „Perspective Kominterniste asupra guvernarii” se ocupa de inlocuirea regimurilor autoritariste cu false democratii si economii de piata atent coordonate de spioni si agenti de influenta racolati la varfurile puterii din statele membre Tratatului de la Varsovia.

pactul-varsovia

Iata, pe scurt cum a fost gandit si implementat mecanismul inselatoriei. De exemplu, Golitin se refera la Primavara de la Praga din 1968 ca la un experiment politic care va pregati in timp, o revolutie non-violenta.  Pentru Polonia, specialistii gandeau o punte intre Biserica Catolica si sindicate, in Germania se gandeau la unificarea RDG-RFG, penetrand astfel, cu mare usurinta, prin spionii acoperiti unul dintre cele mai importante state NATO. Pentru Romania, era pregatit, inca din 1984 scenariul unei revolutii sangeroase, menite pe de-o parte sa confere legitimitate si credibilitate celorlalte miscari din Est, dar si sa-l pedepseasca pe Ceausescu care indraznise sa nu se alinieze politicilor URSS.

jaru-e-lech

0,,15911464_303,00

a-inceput-consfatuirea-tratatului-de-la-varsovia-18372675

Iata ce scrie in 1990 reputatul Vladimir Buckovski in „L’Empire du moindre mal”: „ Serviciile secrete sovietice au vegheat la rasturnarea lui Ceausescu in Romania, tot ele au lansat „revolutia de catifea” din Cehoslovacia, care au luat masuri pentru rasturnarea lui Erich Honecker in Germania Rasariteana…

  • Polonia: Gorbaciov ii ordona liderului comunist Jaruselski sa predea Puterea in favoarea  Solidaritatii. In 1990, Lech Walesa, liderul celui mai mare sindicat muncitoresc, ajunge primul presedinte al Poloniei decocrate,
  • Germania Democrata: Honeker afirma: ” Ne aflam in prezenta unor schimbari extrem de importante, ce au fost puse la cale de puterile mondiale care vizeaza in cele din urma reunificarea Germaniei. Pentru acest deziderat trebuie transformat sistemul politic din RDG.”
  • Ungaria: istoricul Istvan Nemeskurty scrie in 1990 in Magyar Nemzat: ” Ceea ce s-a petrecut la noi, si inca nu intelegem de ce, este faptul ca aceeasi mare putere care ne-a subjugat dupa 1945, s-a hotarat brusc sa desfaca funia pe care ne-o pusese pe gat. Moscova care in 1956 trimisese tancurile sa ne striveasca se hotaraste brusc sa ne scape de comunism…
  • Cehoslovacia: Havel recunoaste ca Revolutia de Catifea din 17 noiembrie 1989 a fost de fapt un complot pentru abolirea regimului comunist, coordonat de brejnevistul Gustav Husak.
  • Romania: In 2003, Bukovski a declarat: „In 1989, liderii Revolutiei au fost infiltrati de agentura sovietica, care era dirijata sa inlocuiasca regimul ceausist!