Publicat in septembrie 29, 2015 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Politicienii romani in solda serviciilor secrete rusesti:


A trecut un sfert de secol de la evenimentele din 1989 iar noi am ramas, din pacate martorii unui esec de proportii al clasei politice urate, bolnave, meschine, fara generozitate, fara idealuri si perspective. Asistam pasivi la falimentul Romaniei si nu intelegem foarte bine cine sau ce impiedica reformarea si evolutia natiei noastre.

Pronind de la celebra butada ca „cine nu-si amintesteste trecutul, este condamnat sa-l repete” voi incerca sa comprim cateva idei, care sa ne explice de ce nu am reusit pana acum sa ne vindecam de viciile si neputintele mostenirii comuniste.

Fantoma comunismului n-a incetat nici o clipa sa bantuie lumea, insinuandu-se acolo unde nu a s-a instaurat si continunand sa destructureze pana la neantizare tarile care l-au cunoscut.

In 1945, peste Romania, care reusise in 1923 sa aiba una dintre cele mai moderne si democratice constitutii din lume, care avea o capitala numita „Micul Paris” si devenise granarul Europei, care-i daduse culturii mondiale pe Constantin Brancusi, George Enescu, Eugen Ionescu si Mircea Eliade, aveau sa se pogoare cei mai negri nori ai istoriei. Din est, colosul feudal reunit sub auspiciile Uniunii Sovietice, flamand de noi teritorii si convins de idealul secular ca Rusia trebuie sa devina  A Treia Roma, pornise o ofensiva care n-a putut fi stopata niciodata.

O tara atat de crestina si de adanc ancorata in patrimoniul cultural si spiritual al Europei occidentale nu putea fi remodelata altfel decat prin violenta si teroare. Consilierii sovietici implementeaza un aparat represiv reusind in decada anilor 50, prin teroare sistematica sa obtina romanul de tip nou: obedient si fara nici o perspectiva.

            Nici astazi, din pacate, nu am reusit sa reparam imensele stricaciuni care ne-au alterat din punct de vedere moral, etic si spiritual, iar una dintre explicatii este aceea ca dupa 1989, in loc sa ne orientam catre lumea libera si democratice, prin deciziile politice si mai ales prin actiunile serviciilor secrete, conduse de oamenii Kremlinului, ne-am afundat si mai tare in tenebrele coruptiei oligarhice promovate abil in fostele tari socialiste, de catre specialistii de la Moscova.

            Din pacate, fratii nostri intru credinta ortodoxa de la Rasarit traverseaza secole de istorie pastrand un singur reper de guvernanata, inca de pe timpul lui Ivan cel Groaznic, 1564, in care politica inseamna un singur dictator care conduce tara/lumea cu ajutorul politiei sale politice. Stalinismul nu a insemnat altceva decat la revenirea la modelul initial al tarismului expansionist atat de limpede definit de Petru cel Mare in celebrul sau Testament.

            In Rusia si Romania, trecerea de la comunism la democratie s-a facut prin maxima violenta, dar exista si multe alte asemenari intre cele doua tari, mai ales in ceea ce priveste organizarea, metodologia si perspectivele serviciilor secrete.

            Este evident pentru oricine studiaza istoria totalitarismului, ca unitatea conceptuala a Internationalei Comuniste a fost sparta in 1968 de Nicolae Ceasusescu care condamna invadarea Cehoslovaciei de catre tancurile rusesti si mai ales prin invitarea lui  Richard Nixon, candidatul care pierduse alegerile americane sa viziteze Bucurestiul in 1969, fara acordul niciuneia dintre tarile Tratatului de la Varsovia.

            Kremlinul intelege ca Ceausesescu s-a decis sa practice un joc politic extrem de complex, care viza sa-l scoata de sub influenta sovietica si mai ales ca are un sprijin foarte substantial atat din partea Chinei, independenta si ea fata de Moscova dar mai ales din partea Statelor Unite si se hotaraste sa contracareze prin Planul Destr. Inca de la inceputul anilor 70, ofiterii de securitate ai lui Ceausescu au cunoscut punctele principale ale planului pe care le-au combatut prin infiintarea de directii speciale impotriva KGB si GRU.

            Planul Destr a avut cinci predicate principale:

  1. Preluarea conducerii Armatei si Securitatii de catre un ofiter recrutat de sovietici
  2. Crearea unui Front al Salvarii Nationale care sa preia puterea si care sa fie coordonat de la Kremlin
  3. Inocularea ideii ca Ceausescu pentru a-si prezerva puterea, va folosi armamentul de razboi impotriva populatiei.
  4. Informarea Moscovei cu privire la stadiul loviturii de stat
  5. Solicitarea interventiei armate a URSS in cazul nereusitei loviturii de stat.

Iata acum si „ciudatele” asemanari cu realitatiile momentului decembrie 1989, la fix 20 de ani de la elaborarea Planului Destr:

  1. Imediat dupa executarea cuplului Ceausescu, Securitatea este desfiintata si trecuta in subordinea Armatei, iar la conducerea acesteia este numit agentul GRU, Nicolae Militaru.
  2. Ion Iliescu anunta formarea Frontului Salvarii Nationale, iar ideologul acestuia, Silviu Brucan anunta public, ca Frontul are binecuvantarea Moscovei, afirmatii pe care le va nega mai tarziu, desi in arhivele TVR exista afirmatia din 23 decembrie 1989: „ Am obtinut personal aprobarea de la Eduard Sevarnadze cand am fost la Moscova cu doua saptamani inainte…”
  3. Toata opinia publica a fost inflamata de faptul ca teroristi straini aflati in solda lui Ceausescu otravesc apa potabila si deschid foc razlet asupra revolutionarilor.
  4. Ion Iliescu l-a convocat in prima sedinta a Frontului Salvarii Nationale pe Mihail Gorbaciov pentru a-i raporta stadiul evenimentelor.
  5. La orele 14.00 pe 23 decembrie 1989, intr-un studiou al Televiziunii Romane Libere s-a afacut anuntul ca FSN a cerut ajutor militar Uniunii Sovietice, deoarece teroristi neidentificati incearca sa-l reinstaureze pe Ceausescu.

Dupa ce Armata Rosie a „eliberat” Romania, in 1945, Kremlinul si-a instalat oamenii in cele trei domenii cheie ale unui stat: Armata, Interenele si Externele in persoanele lui Emilian Bodnarenko (Bodnaras), Ana Pauker si Teohari Georgescu, toti agenti NKVD. Ei bine, dupa asasinarea cuplul Ceausescu si reintrarea Romaniei sub sfera de influenta directa a Moscovei, Ion Iliescu numeste la conducerea Armatei pe Nicolae Militaru, spion GRU, la exterene, pe Sergiu Celac, racolat de catre sovietici in planul Destr, inca din 1978, iar la interne pe Mihai Chitac, agent KGB.

Una dintre dovezile zdrobitoare a faptului ca defapt Revolutia din decembrie 1989, fusese de fapt o lovitura de stat mascata, administrata de agenti fideli Moscovei este si numirea in functia de premier a lui Petre Roman, fiul lui Walter Roman, pe numele sau de ofiter sovietic, Ernst Neulander. Intre 1943-44, acesta a urmat cursurile speciale ale Cominternului si a inceput sa lucreze la Radio Moscova, sectiunea Romania. In 1945, Walter Roman ajunge in tara pe tancurile sovietice ca ofiter politic al diviziei Horia Closca si Crisan.

-va urma-