Publicat in noiembrie 8, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Ponta si Iohanis ar trebui sa inteleaga ca exista o singura Romanie


Cred ca este foarte important sa intelegem ca nu exista doua Romanii, una care voteaza cu Iohanis si alta cu Ponta si ca in 1918, am decis cu totii ca reprezentam o singura natiune. Se pare ca nici unul dintre cei doi contracandidati nu intelege pericolul segregarii, nascut dintr-o prea contondenta polarizare. In spatele fiecaruia se afla active de partid cu adanci implicatii penale…Eu zic ca va castiga acela care va convinge electoratul (evident intr-o confruntare directa) ca se poate detasa de cercurile de interese care l-au sustinut in campanie.

Mai este o saptamana si vom alege presedintele, pana aici sustinatorii celor doi competitori si-au facut treaba de campanie. Incepand de luni, soarta castigatorului se afla exclusiv in mintea, sufletul si capacitatea de comunicare a fiecaruia dintre ei. Constat ca ambele stuffuri sunt la fel de slab pregatite: fara viziune, fara proiect de tara, fara argumente rationale. Cred ca ar trebui sa existe trei confruntari: doua televizate si ultima, intr-un cadru neutru si moderata absolut echidistant!

Pentru a deveni urmatorul presedinte al Romaniei, candidatul PSD mai are nevoie de încă 1.360.000 de voturi, iar cel al ACL de cel puţin 2.300.000.