Publicat in februarie 9, 2013 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Puterea de conspiratie la crima


Intre putere, crima si conspiratie, a existat din totdeauna, o stransa si oculta legatura. Istoria puterii, fie ca vorbim despre imperii, state, institutii, biserici sta marturie ca stapanirea unora asupra altora s-a facut, in majoritatea cazurilor prin impunere si abuz.

Un exemplu interesant si plastic legat de acest capitol al istoriei umanitatii il constituie afacerile murdare si secrete, care au facut din Roma, un imperiu in anul 44 i.Hr. Din acest episod, am putea intelege semantica butadei: “Puterea corupe, puterea absoluta, corupe absolut!”

In anul, mai sus mentionat se intampla un transfer de putere, ce va avea sa modifice ADN-ul istoriei Europei, intr-un mod teribil, ale carui efecte, le resimtim, pe deplin si astazi. Atunci s-a produs schimbarea formei de guvernamant de la Republica la Imperiu, ceea ce a condus la trecerea controlului asupra Europei, din mainile Senatului, in mainile unui singur om, numit Imparat. Daca aceasta tranzitie s-ar fi facut natural, in interesul popoarelor si al indivizilor, ar fi definit un proces benefic si evolutiv, insa evenimentele cheie ale acestei schimbari de paradigma nu s-au bazat pe dezbateri, confruntari de idei, si nici macar pe campul de lupta, unde armatele se privesc, fata catre fata, ci prin conspiratii, uneltiri, organizatii clandestine si negocieri necurate.

Toate aceste procedee vor schimba, iremediabil, modul de guvernare al Europei, in secolele urmatoare…

-va urma-