Publicat in decembrie 18, 2015 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Radiografia unui succes cu parfum de crima organizata.Odiseea lui Remus Truica: de la un butic alimentar falimentar la cateva sute de milioane de euro


In 1996, Remus Truica detinea la parterul unui bloc un butic (magazin alimentar), care insa a falimentat in mai putin de un an. Pana in 1999 a dus o viata mizera, insa intalnirea cu Alexandru Bittner ii va schimba radical statul si mai ales destinul.

Omul de casa al familiei Nastase, Bittner se asociaza cu sotii Truica, Remus si Irina , impreuna cu Nell Cobar Emil si mai tarziu cu Radu Viorel Jianu in firma Total Net SRL.

In 1999, Bittner il introduce pe Truica in cabinetul primului ministru Adrian Nastase, unde a lucrat pana in 2002.

In toata aceasta perioada, firma TotalNet SRL a derulat in principal contracte cu Guvernul și instituțiile statului (Ministerul Finanţelor Publice, Televiziunea Română, Petrom, Secretariatul General al Guvernului

irina-si-remus-truica-2(sotii Truica)

Prin relationalul creat in Sistem, Total Net a devenit o companie foarte rentabila. RDS a cumpărat 70% din acțiuni cu 1,5 milioane euro.

Nașul cuplului Truică, Eugen Bejinariu, locotenentul lui Adrian Nastase si premier al Romaniei pentru câteva zile in 2004 l-a ajutat pe Remus sa treaca de la statutul de „muritor de rand”la cel de milionar.

EUGEN-BEJENARIU-FANE-32(Eugen Bejenariu)

radu v j(Radu Viorel Jianu)

Radu Viorel Jianu, acționar minoritar în Total Net, a facut parte din anturajul lui Dorin Cocoș, regasindu-se inclusiv in firma Dalli Exim, concesionara parcarilor din centrul Capitalei.

Viorel Jianu apare și in timpul mandatului Elenei Udrea la MDRT, ca director responsabil cu investițiile in cadrul Companiei Nationale de Investitii si ulterior ca sef al Departamentului Achiziții Publice din RATB, fiind in cele din urma arestat, dupa ce primise mita in valoare de 60.000 de euro pentru favorizarea unei firme la o licitatie publica.

Remus Truică a parasit funcția de sef de cabinet al premierului Adrian Năstase fiind imploicat intr-un scandal de presa legat de achizitionarea in 2003 a unui teren de doua hectare in Padurea Snagov, suprafața la care s-au adaugat alte hectare pentru care a cumparat drepturile litigioase

Dupa ce a devenit milionar in euro, Remus Truica isi extinde afacerile asociindu-se cu principalul actionar al Gabriel Resources RMGC, Beny Steinmetz, un israelian a cărei avere a fost evaluată de Forbes la 8 miliarde de dolari.Astfel, Remus Truica ajunge asociat cu 50% in firma BRG Residencial Consulting Services SRL, infiintata in 2007, restul de 50% fiinsd in portofoliul BVI Riverside Real Estate Corp Ltd un offshore cu adresa: Akara Bldg.,24De Castro Street, Wickhams Cay I,Road Town,Tortola, Ins. Virgine Britanice).

Steinmetz(Beny Steinmetz)

In perioada in care Adrian Videanu a fost primarul Bucurestiului, Beny Steinmetz a incercat sa dezvolte cateva afaceri imobiliare. Asa s-a nascut Proiectul Planorama, care insa s-a incheiat cu un mare scandal.

Tatal lui Remus, Ilie Truica la vatrsta de 83 de ani a infiintat firma SOLARO GREEN ENERGY INVESTMENT SRL, cu sediul în cadrul ICPE-ului si cedata ulterior unei companiii din Hong Kong: SOLARO DEVELOPMENT LIMITED (adresa: WORKSHOP 20, 14/F, THRIVING IND CTR 26-38 SHA TSUI RD TSUEN WAN NT).

Firma din Hong Kong e reprezentata de Remus Truica si Wong Shun Cheung si are ca domeniul de activitate producţia de energie electrica. In scurt timp s-a asociat cu grupul chinez Sungen, activ în domeniul panourilor fotovoltaice. Punctul de lucru din Romania al acestei firme este in București, pe strada Atena, la numărul 11, fix la acceasi adresa cu firma de energie administrată de Remus Truică am găsit că a funcționat și Institutul Ovidiu Sincai, al PSD-ului. Pe strada Atena nr 11 a funcționat si cabinetul senatorial al fostului președinte Ion Iliescu si mai functioneaza Organizatia PSD a sectorului 1

Ion Iliescu l-a decorat la Cotroceni pe Remus Truica în 2004 cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” in grad de Cavaler. Tot pe strada Atena, nr 11 e și adresa organizaţiei PSD sector 1.

In 2007 a fost infiintata compania TRG AGENT DE ASIGURARE SRL, care-i are ca asociati pe israelianul Gil Birger (10%), Remus Truica (30%) si offshore-ul STG VENTURES LTD (adresa: Geneva Place, 333 Waterfront, Drive, Road Town, Tortola, Etaj 2, Ins. Virgine Britanice) reprezentat Marius Andrei Marcovici, numit in 2008 consilier personal al premierului Calin Popescu Tariceanu.

STG VENTURES LTD, apare in 2005 si în acționariatul firmei FIRST ONE COMMUNICATION – S.A., reprezentata de Dan Andronic, care a fost consilierul lui Adrian Nastase, si mai apoi al lui Calin Popescu Tariceanu.

Remus Truica cumpara drepurile litigioase ale lui Paul Lambrino, acre revendicase mai multe proprietati in baza unor acte succesorale,prin intermediul firmei RECIPLIA SRL.care este detinuta de un offshore cipriot, RECIPLIA LIMITED (sediul: Nicosia, str. Andrea Zakou Egkomi, P.C.), prim administrator fiind Sandra Merloni-Horemas, aghiotanta miliardarului Benny Steinmetz, din 2010 succedându-i-se ca administrator Marius Andrei Marcovici, fostul consilier al premierului Tăriceanu.

picture-9(clubul Loft)

restaurant el capitan snagov bucuresti

In 2010, Remus Truica se regaseste si in ROMCONSULTING RESTSERV SRL, fondata in 2006 de Vladimir Cohn, alaturi de senatorul PSD Gabriel Mutu, Iordachescu Bogdan Catalin,Pepe Berciu și Ioan Biris. Truica, alaturi de Ioan Biris, care este ginerele lui Virgil Magureanu, fost director SRI, a deschis cluburile “Loft” și “El Capitan