Publicat in octombrie 1, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Remus Truica, colectorul de spagi al recidivistului Adrian Nastase


Cine este acest sarac plin de bani, care a devenit notoriu dupa ce si-a inselat sotia cu celebra cantareata Patrica Kaas? Pentru a putea intelege mecanismul de colectare a banilor negri din pestilentialul nostru sistem politic este utila parcurgerea biografiei acestui sclav care se comporta ca un veritabil nabab.

La inceputul nebunilor ani ’90, Truică detinea un magazin alimentar, situat pe Bulevardul Banu Manta din sectorul 1 al Capitalei. Prin 1996 a deschis  un Internet Café si conducea un Oltcit obosit. Destinul acesta banal avea sa se schimbe spectaculos in 1999, dupa ce Truica o cunoaste pe Dana Nastase. Introdus în cercurile inalte, Truică a deschis în 1999 firma TotalNet (care furniza servicii de internet), alături de Alexandru Bittner, Adrian Petrache, Viorel Jianu şi Emil Nell Cobar. După  instalarea la putere a PDSR TotalNet a primit foarte multe contracte, pe sume mari, de la instituţii publice. Clientii: Ministerul Finanţelor Publice, Televiziunea Română, PETROM şi Guvernul României.

In mai 2003, seful de cabinet al lui Nastase, Remus Truica a intrat în posesia a două hectare de teren din Pădurea Snagov. După câteva luni, el a mai achiziţionat câteva hectare de teren de la vecinii săi folosind un mecanism de tip mafiot. Mihai Nasta, proprietar de drept, a depus în 2003 o cerere de retrocedare a câtorva hectare de teren situate în Pădurea Scroviştea. După depunerea cererii, Nasta i-ar fi cedat drepturile sale asupra terenului revendicat lui Remus Truică. Evident, uns cu toate alifiile si batut la poponet dupa sesiunile de vanatoare de catre seful sau, solicitarea a fost aprobată, dar cu o mică modificare: terenul nu a fost repartizat pe raza localităţii Scroviştea, ci pe raza localităţii Snagov, pe malul lacului. Schimbarea terenului a putut fi realizată datorită unei aprobări semnate de fostul şef al Romsilva, Ion Dumitru.

Valetul care cara la propriu valizele cu spagi destinate efeminatului premier, doar din „firmiturile” primite pentru efortul fizic, isi ridica un palat la Snagov si incepe sa colectioneze masini de lux. In garajul sau asteptand sa fie pornite marci precum  Ferrari, Mercedes, Range Rover şi Aston Martin. Truică mai deţine un apartament la Monte Carlo, un iaht de şapte milioane de euro şi o vilă în Caraibe (Insula Saint Martin) cumpărată în 2010.

Daca tinem cont ca nasul de cununie a lui Truica este Eugen Bejinariu. Fostul şef al SGG, şi cel lăsat de Năstase ca prim-ministru interimar, în 2004, putem intui si mai bine cum functioneaza mafia politica din Romania.

Cateva surse credibile din anturajul apropiat al fostului si viitorului detinut penal Adrian Nastase, afirma ca Remus Truica mai avea sarcina sa unga cu vasilina tevile pustilor de vanatoare. Acum nu imi dau seama daca este vorba despre ceva faptic, sau este o metafora…In orice caz baietii astia dolofani si cam lipsiti de testosteron vor gasi acelasi univers comun, atunci cand se vor plimba incolonati prin curtea penitenciarului sau cand vor aluneca pe sapunul de la dusuri…Curand, vom afla si alte grozavii din intestinele celei mai odioase grupuri de crima organizata girata si protejata de unii dintre cei mai inalti demnitari ai statului roman.