Publicat in decembrie 16, 2016 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Romania in Razboiul Propagandistic declansat de Rusia tarului Vladimir Putin


Dupa prabusirea URSS si mai ales dupa transformarea puterii centralizate de la Moscova, intr-o reala oligarhie, materia prima de export a Rusiei, in lume, a fost coruptia. Astfel, de la administrarea resurselor naturale, la politica fiscala, navigand prin sistemul bancar pana la controlul informatiei in mass media, totul trece prin mainile asociatiilor noului Tar, Vladimir Putin.

Faptul ca sistemul de la Kremlin, investeste sume fabuloase atat in manipularea propriului popor, cat si a opiniei publice mondiale, a devenit notoriu si o reala preocupare a serviciilor secrete ale tarilor UE si NATO. De exemplu, Televiziunea nationala rusa este axata pe dezvoltarea cultului presonalitatii liderului Putin, presa si online-ul, sustinuta de divizii de troli care au misiunea sa ocupe spatiul comentariilor, propaga global ura impotriva Vestului, demonizarea Americii si defaimarea valorilor occidentale. In mod ciudat, dar lesne de inteles pentru cei care au studiat istoria si evolutia puterii in Rusia, desi intreg aparatul de propaganda sustine valorile traditionale, crestinismul si suveranitatea statelor, administratia de la Kremlin sustine state totalitare si profund anticrestine, precum Coreea de Nord, China, Iranul si un regim acuzat de crime impotriva umanitatii, ca cel sirian.

Desi, in mod oficial, Putin se prezinta ca singurul aparator al Traditiei in fata ofensivei consumisului neoliberal, generator de coruptie morala si sociala, Moscova sustine revolutia neo-marxista promotoarea comunitatilor LGBD.
Demersul propagandistic de rebranduire a Rusiei, paleste in fata unor evidente de netagaduit. In realitate, poporul rus inca nu are acces la istoria recenta, nu s-a transat problema bolsevismului si a comunismului, responsabile pentru moartea a catorva zeci de milioane de victime, martirii si sfintii inchisorilor nu apar in manualele de istorie.

alexandr-dughin

(Alexandr Dughin)

Discursul politicienilor rusi de astazi, nu se deosebeste deloc de tiradele acuzatoare ale comisarilor sovietici. Tema favorita  in audienta interna este axata pe acuzatiile de fascism ale opozantilor regimului Putin, pe inocularea spaimei fata de straini, pe radicalizarea miscarilor anti semite, xenofobe si rasiste si mai ales pe cultivarea valorilor imperiale promovate inca de pe timpul lui Petru cel Mare, care sustin ca granitele Rusiei sunt intotdeauna relative.
Mai mult decat atat, Putin sustine ca sinistrul acord Riebentropp- Molotov, care a sfasiat Europa intre nazisti si comunisti este „o optiune pentru pace”, iar ideologul regimului, Alexandr Dughin, proorocul Kremlinului, care  a sintetizat comunismul, nazismul si socialismul intr-o noua dogma, pe care a numit-o Euroasiatism, sustine nici mai mult nici mai putin: „cine vrea sa lupte impotriva Noii Ordini Mondiale, promovate de oculta occidentala, sa ia o cagula, sa iasa in strada si sa ucida cel putin un yankeu. Oamenii nostri nu isi pierd timpul pe la intalniri sau baricade, ci participa la razboaie adevarate, ca in Transnistria, Siria. Noi suntem creatorii si producatorii, arhitectii si contractorii viitorului”.

dmitry-kiselyov

(Dmitri Kiseliov)

Un alt propagandist al Kremlinului, Dmitri Kiseliov, a afirmat intr-o emisiune de televiziune ca : „Rusia este singura tara din lume care poate transforma SUA in particole radioactive”. Conform analistilor CIA, pentru spatiul ex-sovietic, intentia de astazi a propagandei ruse este instaurarea unei pseudo-realitati, intesata de teorii ale conspiratiei, care sa promoveze o imagine apocaliptica, in care Occidentul este noua Sodoma si Gomora, iar noul Israel este Rusia, singura tara care este pastratoarea adevaratei Traditii. Scopul final este instaurarea celei de a Treia Roma, un imperiu Euroasiatic, promotorul unei Noi Ordini Mondiale.

Metodele de protectie impotriva ofensivei Kremlinului asupra lumii sunt: expunerea dezinformarii, a retelelor de coruptie, campanii de informare a publicului, investigarea off-shore-urilor, stabilirea unor criterii de integritate si publicarea surselor de finantare, dezbaterea unor teme care tin de siguranta nationala, pierderea traditiilor si a specificului national, atacul asupra Bisericii Ortodoxe si promovarea in mass media a coruperii moravurilor societatii si informarea publicului cu privire la dinamica geopolitica subliniind vulnerabilitatile politice, economice si sociale.