Publicat in ianuarie 16, 2014 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Romania noastra este Gradina Maicii Domnului. Romania politicienilor a devenit Sodoma si Gomora


Uneori ma întreb daca suntem victimele unei conspiratii tenebroase sau am devenit faurarii orbi ai destinului nostru social. Virusati de „smecherie”, sedusi de „combinatie”, atrasi irezistibil de marlanie si derizoriu, am lasat ca aceasta tara, binecuvântata Dumnezeu cu atributele unei gradini edenice, sa se transforme într-un talcioc haotic, unde politicienii isi vand constiintele pe doi lei, unde fetele de provincie isi dau fecioria piticilor erotici, unde un functionar din administratie se comporta fata de contribuabil ca un inchizitor cu vrajitorul evreu. Si asta în inima unei Europe care, in ciuda dificultatilor, este atenta sa-si pastreze traditiile si mai ales cultura.

Ceva odios s-a strecurat în constiintele noastre, si de atunci ne zbatem intre grotesc si speranta. Profesionistii sistemului, scarbiti de superficialitate si lacomie au parasit functiile-cheie, lasand locul nepoatelor, verisorilor sau altor rude cu soriciul suficient de rezistent, incat sa nu roseasca cand fura, cand gafeaza, cand condamna semenii la saracie si promiscuitate.

Fundamental desacralizat, romanul traieste în aceasta Sodoma a vedetelor porno invitate în fiecare seara la televizor, dar si in aceasta Gomora, unde virtutea cea mai mare sunt banii si relatiile, incestul si alte aberatii contra naturii. Frumoasa devenire a acestui popor latin, crestin, dar care nu mai incrimineaza incestul în Codul penal.

Ne-am dezradacinat si la propriu, si la figurat. Eu nu stiu daca am fost ajutati sa ne prabusim atat de adanc sau doar incompetenta si lacomia decidentilor ne-au adus aici, printre smarcuri. Solutia iesirii din criza nu este lamentatia. Politicienii sunt, vrem, nu vrem, expresia colectivitatii. Sunt convins ca, odata desteptati din acest cosmar, seducator, ce-i drept, prin sclipirile lui chicioase, vom putea transforma aceasta tara în ceea ce a fost menit sa devina: „Gradina Maicii Domnului, un regat al pacii, ospitalitatii si al libertatii de gândire si expresie”! asa cum a prezentat-o odata si Pontiful Papa Ioan Paul al II-lea!

Singurii care ne incurca in acest plan de redobandirea  demnitatii nationale sunt politicienii! Eu unul, as milita pentru dizolvarea parlamentului si pentru alegeri anticipate. USL-ul mi-a demonstrat ca a ajuns un RAU NE-NECESAR! De fapt, USL-PDL-UDMR=aceeasi mizerie! Avem nevoie de forte proasptete si de figuri noi!