Publicat in aprilie 3, 2015 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Scenariul lui Putin pentru Romania


Obiectivul lui Putin este transformarea Rusiei intr-o putere planetara, dominanta in regiunea Euroasiatica. Doctrina lui se opune paradigmei Nord Atlantice. De ani buni, propaganda Kremlinului, coroborata cu actiunile serviciilor secrete FSB, SVR si SPETNATZ reuseste sa tina intreaga lume in tensiune.

Specialistii in problematica post sovietica considera ca politicile de leadership ale Rusiei lui Putin „continuă în linia combinaţiei politice fatale de autoizolare şi supraextindere a influenţei sale globale, factori care au contribuit la destrămarea URSS. Aceste jocuri de geostrategie reînnoite, în care micile republici baltice sunt considerate ca având o importanţă strategică reală pentru Rusia sau pentru oponenţii acesteia, distorsionează complet perspectiva. Aceste state mici, anexate în 1940 de către Stalin (aproape în acelaşi mod în care a fost anexată Crimeea), pot fi membre NATO dar nu pot găzdui baze sau trupe NATO” , explica istoricul german, Gerd Koenen.

Este evident ca rusii sunt alarmati de intarirea prezentei NATO in Romania si Polonia si incearca prin metode sofisticate sa ramana prezenti in spatiul public, cu teze favorabile lor. In acest sens, calatoreste si Alexandr Dughin, ideologul Kremlinului, care propovaduieste renasterea Imperiului Ortodox, variatiuni pe tema visului lui Petru cel Mare de a conducea A Treia Roma.

Insa, toate scenariile rusilor palesc in fata unei singure realitati economico-strategice: cresterea investitiilor americane in economia nationala, intarirea strucuturilor militare si de securitate, implicarea Romaniei in deciziile privind programele si proiectele Uniunii Europene si ale NATO.

Romania se afla acum intr-un moment istoric remarcabil. In interiorul sistemului se deruleaza despartirea de conservele kgb-iste si de fostii ofiteri/activisti din regimul Ceausescu, transformati in oligarhii tranzitiei romanesti, cu scopul precis de a mentine tara in sfera de influenta de la Kremlin, prin izolarea ei in UE. Sa ne amintim doar de campaniile mediatice devastatoare din Italia, Spania, Franta si Marea Britanie despre romani.

Razboiul cu crima organizata si coruptia este murdar, dureros si rusinos, dar necesar insanatosirii statului roman.