Publicat in octombrie 26, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Scrisoare deschisa candidatilor la prezidentiale


Este o lume paralela cu lumea ta, Cititorule, poti s-o atingi cu varful degetelor, daca vrei, poti s-o mirosi, s-o furi cu coada ochiului, dar in care nu vei putea patrunde niciodata, daca nu cunosti formula magica de acces.Cuvantul parola: Reteta gloriei. Acesta este scopul final, scopul malefic al unei lumi crepusculare, furibunde, al unei lumi care iese din istorie. Al unei lumi bezmetice, care si-a inchipuit intotdeauna ca gloria se poate cumpara cu bani.Ca principalul ingredient al gloriei este averea acumulata prin rapt…” (Olimpian Ungherea: „Reteta gloriei”

 

Ne zvarcolim de un sfert de veac in propria neputinta de a ne alege ca reprezentati niste politicieni onesti, care sa iubeasca Neamul, Tara si Traditia care ne definesc ca urmasii unui popor mare. Sistemul, aceasta groapa pestilentiala mustind de coruptie, ticalosie, tradare nu a produs pana acum decat niste marionete triste, niste carpe depersonalizate manuite cu abilitate si cinsim de o mana de oameni, auto-intitulati: eternii.Legati intre ei prin fire invizibile, dar groase ca funia spanzuratului, acesti venetici se situeaza deasupra legii, controleaza partide, oameni de afaceri si jurnalisti. Sunt strecurati prin servicii secrete, prin loji masonice se recunosc intre ei dupa luciul hulpav al ochilor de „peste mort”, ii anima doar setea bolnava de putere si avere.

Voi, candidatilor care ne cereti votul pentru cea mai inalta functie, faceti cu totii parte din maruntaiele acestui sistem in metastaza. Stiti ca istoria se repeta, roata se invarte, generatiile cresc si progreseaza si totusi va incapatanati sa ne tratati ca pe niste vite bezmetice. Ne manipulati, ne mintiti, practic aveti senzatia ca suntem atat de prosti incat va privim extaziati si va sorbim cu nesat vorbele baloase, dupa care ne incolonam cuminti la urne si va propulsam spre fagurele bugetului de stat, pe care sa-l devorati ca niste hiene drogate. Nu aveti nici un program, nici o viziune, nici macar un set de solutii simple ca aceasta tara bogata, locuita de un popor exceptional sa-si atinga potentialul creator. Tocati aceleasi cuvinte gaunoase, ne improscati cu rumegusul limbajului vostru de lemn, va ascundeti in spatele unor propagandisti isterici dar persuasivi batandu-va joc de asteptarile noastre. Mai sunt cateva zile pana la primul tur si nu ne-ati oferit decat circ ieftin si o painie neagra. Va infatisati zambitori si blanzi, dar geme in voi viciul si lacomia. Va doriti puterea, dar habar nu aveti ce sa faceti cu ea,n-aveti nici o perspectiva asupra lumii. Nu va arde nici o candela pe perete, n-aveti nici un Dumnezeu, nu va intereseaza destinul si mantuirea, ci doar iluzia ca sunteti cineva, ca sunteti importanti. Biete papusi obosite si prafuite, cu gesturi sacadate si dosare penale care l-ar face pe Al Capone sa va ridice niste statui in Iad, cand va veti trezi?

Printre voi se afla si cativa oameni de buna credinta, pe aceea romanii vor stii sa-i simta si sa-i investeasca cu puterea lor. Acelora le spun: Puterea Iubirii este infinit mai mare decat Iubirea Puterii. A venit vremea sa ne ridica din genunchi, sa scuturam tarana de pe haine si sa ne recuperam Tara. Avem nevoie de un presedinte credincios, cult,patriot, vizionar, demn si cinstit. Simte vreunul dintre voi cum ii curge sangele neamului prin vene? Daca da, atunci avem cu totii o sansa la evolutie, daca nu…feriti-va dragilor, caci vom umple strazile cu strigatul nostru.

Romania se trezeste! Desteptati-va si voi!