Publicat in februarie 10, 2016 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Seful Departamentului Securitatii Nationale si consilier al presedintelui Traian Basescu este implicat in mega scandalul ANRP


E un Fat Frumos modern, actual si din pacate foarte prezent in viata fiecaruia dintre noi, insa atat de discret si delicat, incat nici nu am simtit cand ne-a praduit. Caci, desi este Fat Frumos (are ochii „albastri”, mai stralucitori decat stelele de pe epoleti), are naravuri de zmeu, harsait in combinatii si imbatranit in rele.

Traseul lui in viata este cel putin la fel de spectaculos cu a lui Bond. James Bond, celebrul personaj al lui Fleming, insa numai ca el este real. A absolvit Politehnica la  facultatea de Tehnologie a Constructiilor de Masini. Istet si cu talent in a deveni chiar descurcaret, a condus cateva firme care se ocupau cu telecomunicatii, turism si comert. Destin obisnuit de roman debusolat in tranzitie. Insa, personajului nostru, pe care o sa-l si numim: Daniel Moldoveanu are o inspiratie, care s-a deovedit a fi de succes, a intrat in PD. Intre 2002-2005 a deţinut postul de consilier parlamentar la Camera Deputaţilor. Fiind o fire complexa cu un caracter usor modelabil, fat-frumosul nostru cocheteaza cu niste ofiteri activi, dar pe deplin acoperiti din Serviciul de Informatii Externe.

Romeo-Raicu

(Romeo Raicu)

Dupa ce deputatul democrat Romeo Raicu a fost numit în functia de sef al Comisiei parlamentare pentru controlul SIE, Daniel  Moldoveanu patrunde in clubul select al marilor praduitori. Ca prin farmec, cararea lui obisnuita se transforma intr-o autostrada catre varful puterii. Pe  data de 7 decembrie 2005, presedintele Romaniei, Traian Basescu,  l-a numit prin decret,  in postul de consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale. Ba mai mult, il pune la conducerea Departamentului Securitatii Nationale, ca director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii (CNI).

Si uite, cum personajul nostru creste intr-un an, cat altii in zece, de unde i se trage si porecla Fat Frumos. Din pozitia de consilier prezidential pe teme de securitate si informatii integrate, Moldoveanu incepe sa deruleze afaceri de miliarde cu, ce sa vedeti,  Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

In 2003, iscusitul nostru personaj, insa unul real, a cumparat un teren de 380 mp in comuna Voluntari, pe care-l vinde cu 200.000 de euro unui ONG. Si uite asa, a inceput sa creasca apetitul pentru bani si putere…Se leaga afectiv de Sorin Blejnar, fostul satrap al ANAF-ului, varful de lance al regimului portocaliu in razboiul politico-economic. Molodoveanu i-a cununat pe Sorin Blejnas si Andrea Buzabrici.

Iata, cum un simplu inginer constructor de masini ajunge director al Oficiului pentru Informatii Integrate din cadrul Comunitatii Nationale de Informatii (CNI), consilierul presedintelui Traian Basescu, nasul lui Blejnar si tovaras de mega combinatii cu Razvan Murgeanu, alt fost consilier de stat la Palatul Cotroceni.

stenogramele-care-arata-relatia-apropiata-dintre-seful-ani-horia-georgescu-si-fostul-sef-anaf-sorin-174867

(Sorin Blejnar, fost sef ANAF)

Hai sa legam putin firele intre ele, ca sa obtinem o imagine mai de ansamblu. Sotia lui Sorin Blejnar, Andreea, fosta Buzabrici- Filipescu, este din Constanta ca si Traian Basescu si nasul sau Daniel Moldoveanu. In plus, tatal doamnei Blejnar, Toader Buzabrici Filipescu, este fost sef al Politiei Economice Constanta. Se cunosc de mult, au incredere unii in altii si mai presus de toate fac bani, multi bani tot impreuna. Dar au grija sa ne pacaleasca cand se afla in pericol. Traian Basescu, se miauna pe vremuri ca nu-l cunoaste pe Blejnar, ca nu a vorbit niciodata cu el. Apoi au aparut stenogramele…

Pentru a fixa si mai bine datele eroului nostru, iata o informatie de culise, furnizata  de  Ziuanews (6.03.2015):  „Inainte de a fi propus Claudiu Saftoiu pentru functia de director al SIE, a trebuit sa se ia OK-ul american, de la CIA. Fiind total necunoscut americanilor, el a fost facut imediat mason si primit în Loja Steaua Romaniei, al carei conducator (Venerabil) era la acea data Dan Moldoveanu, nasul lui Sorin Blejnar, fost sef la ANAF. La un moment dat, culmea, Steaua Romaniei a fost condusa de Daniel Gruia, si el tot la ANAF. Mai multi din ANAF faceau parte din loja, inclusiv disparutul Codrut Marta. Din loja mentionata mai fac parte Mihai Tanasescu si Doru Giugula (consilier la Primaria Capitalei, fost militian si tortionar comunist, dusman de moarte al lui Marian Vanghelie, pe aceeasi filiatie, dar protejat de primarul general..”

Asadar, dupa ce Daniel Moldoveanu a fost numit de preşedintele Traian Băsescu, pe 7 decembrie 2005, consilier de stat si sef al Oficiului de Informaţii Integrate din cadrul CNI.  s-a făcut remarcat in echipa de elaborare a legilor securitatii nationale, grup condus atunci de Claudiu Saftoiu.

retrocedarile-pe-filiera-cotroceni-consilierii-lui-basescu-razvan-murgeanu-si-daniel-moldoveanu-conectati-la-afacerea-plumbuita-18497599

(Razvan Murgeanu si Traian Basescu)

Imbatat de Reteta Gloriei, si in plin sindrom al foamei de bani, Moldoveanu si-a pierdut busola. Toata lumea buna de la varful puterii regimului Basescu stia de Pestera Comorilor: Afacerea Drepturilor Litigioase.  Consilierul prezidential pe probleme se securitate si informatii integrate, nu rezista tentatiei si patrunde si el in joc. Povestea e simpla: printre rasfatatii detinatori de drepturi litigioase, deveniti campionii retrocedarilor frauduloase se numara si Virginica Dumitrescu si Adrian Ciorbea, care au fost ajutati de Razvan Murgeanu, si el fost consilier la Cotroceni, sa devina “proprietari” de Plumbuita. Absolut intamplator,  afacerea se impleteste cu proprietatea lui  Daniel Moldoveanu, care detine pe Str. Fabrica de Glucoza, la numărul 68, o suprafaţă de 9000 mp, împreuna cu avocata Birisiu Madalina.

18497600

Povestea e simpla, dar schema in schimb este foarte complicata.Virginica Dumitrescu si Adrian Ciorbea au cumparat drepturile litigioase pentru un teren de 23 de ha pe malul lacului Plumbuita. Cei doi aveau fler, intrucat erau bine antrenati in cererea de despagubiri, cum a fost cazul drepturilor litigioase cu privire la Casa Oamenilor de Stiinta si Biblioteca Metropolitana. Dar sa revenim, Adrian Ciorobea a dat in judecată Primaria Capitalei pentru ca terenul pe care il are pe Şoseaua Fabricii de Glucoză nr. 6 – 8 nu a fost expropiat de institutie care intentioneaza sa largească aceasta artera. Acest lucru necesita expropierea  mai multe terenuri şi cladiri, suma pe care ar fi trebuit s-o achite Primăria Capitalei cuplului Tanţi – Ciorobea fiind de aproape 10.000.000 de euro.Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a vrut sa aprobe aceasta suma exorbitanta…

image-2015-07-2-20271651-41-horia-simu-schiopu

Insa, poate cea mai spectaculoasa asociere a lui Moldoveanu este cu vestitul Horia Simu, campionul en titre al retrocedarilor frauduloase de la ANRP. Surse din DNA spun ca numele fostului consilier prezidential este implicat intr-o afacere cu  iz penal, pusa la cale de Horia Simu, care mai  apare   si in dosarul in care este cercetată Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP. Pe 22 octombrie 2009, Simu a achizitionat, printr-un intermediar, drepturile litigioase, pentru o suprafata de teren situata in Constanța, pretul cesiunii fiind de 700.000 de euro si a obtinut de la ANRP 8.500.000 de euro.