Publicat in ianuarie 4, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Sexualitatea intre sacru si vicios


Istorici si antropologiii, sunt aproape  de acord, ca in vechime, numarul populatiei era mult mai mic decat in timpurile moderne.De aceea, spiritulaitatea si sentimentul religios al omului erau conduse de ideea ca viata fiecarui individ are valoare. Omul era asadar, inca rar, pretios si sacru.

Dupa revolutia mondiala a agriculturii si cresterii animalelor din neolitic, viziunea mistica asupra omului va cunoaste schimbari profunde, dar si dramatice, insa, sa ma zabovim putin in pre adolescenta umanitatii. In traditia cultelor fertilitatii, din Oceania, Africa si pana in Orientul apropiat sau indepartat, existau preotesele amorului, delimitate clar de prostituate, si care aveau rolul de catalizator si ordonator al energiilor vitale, practicand, inca din cele mai vechi timpuri, magia sexuala, definita mai apoi de practicile hinduse si mult mai tarziu, in occident de magia sexuala alchimica. In Israel, cultul mozaic, urmat de cel crestin, postuland condamanarea “preacurviei” si incurajand prin “cresteti si inmultiti-va”, aceste ceremonii vor disparea lipsind apoi restul tarilor iudeo-crestine de aceste ritualuri sexuale, care se mai gasesc astazi, in triburile din Australia, Noua Zeelanda si Africa. Mai mult decat atat, odata cu inchizitia, practica amorului in afara cuplului va fi privita ca pe un afront adus spiritualitatii, iar sexualitatea va deveni un subiect tabu pana astazi. In India, se mai gasesc temple dedicate devadasi, slujitoarele lui Shiva, care mai practica si acum dansuri sacre si raporturi sexuale cu brahmani, intr-un bizar amestec de sacru si vicios.

Este evident, ca noi ca duhuri, intram in materie prin poarta sexualitatii si nu intamplator, chakrei muladhara ii corespunde vibratia de 666 hz.  In antichitate, se stia ca exista doua lumi corespondente, cea vizibila: ” a sufletelor in trup”, si cea invizibila, sau Lumea de Dincolo, „a sufletelor descarnate” si ca prin sexualitate duhurile sunt atrase in Lumea materiala. De aceea, religiile monoteiste, cu precadere iudaismul si crestinismul propovaduiesc Taina Cununiei, prin care fiecare cuplu, unit in fata lui Dumnezeu devine simbolic si arhetipal Adam-Eva, care in ebraica inseamna „pamantul datator de viata”.  Indemnul Mantuitorului nostru este: „cresteti si inmultiti-va„, urmat de : „perseverati pana la capat, asa veti mosteni pamanturile!„.

Sexualitatea are sacralitatea ei, neindoielnica, daca este o consecinta a fuzionarii sufletelor complementare si daca in dinamica ei rezolva ecuatia 1+1=1.

Puterea omului sta in cuplu, caci doar asa se intalnesc cele doua jumatati care refac unitatea primordiala. Sa nu uitam ca Eva este scoasa din coasta lui Adam, deci initial formau o singura Fiinta.

Sf. Pavel zugraveste foarte frumos noua fiinta nascuta din fuzionare animei cu animus: „Barbatul sa fie cap femeii, iar ea, vas curat lui!”

Cine are minte sa priceapa, caci sunt din ce in ce mai multe capcane si provocari care ataca tocmai aceasta unitate sacrosanta a cuplului, caci omul are putere doar atunci cand este intreg!