Publicat in iunie 12, 2016 de Oreste Teodorescu in Psihotronica
 
 

Un nou scandal sta sa izbucneasca in Statele Unite.A fost Arabia Saudita implicata in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001? Sunt oficialii sauditi complici ai ISIS?


Un lucru mai putin cunoscut opiniei publice este ca in 2002, comisiile de informatii ale Camerei Reprezentantilor si Senatului Statelor Unite au  finalizat Raportul asupra antentatelor din 11.09.2001, iar presedintele de atunci George Bush a solicitat extragerea si secretizarea a 28 de pagini din Raport.

Motivul oficial al acestui gest a fost ca astfel sunt protejate metodele si sursele speciale ale serviciilor de informatii americane, insa expertii in geopolitica sustin ca a existat o motivatie mult mai profunda.  In contextul desfasurarii confruntarii cu Statul Islamic, si mai ales din cauza suspiciunilor tot mai adanci asupra complicitatii Arabiei Saudite cu teroristii, tot mai multi oficiali americani au cerut desecretizarea celor 28 de pagini, care au fost ascunse, timp de 15 ani intr-un seif  al Congresului american. Astfel, zilele trecute, directorul CIA, John Brennan a confirmat ca, daca se obtine un vot majoritar in Congres, iar presedintele SUA, decide ca este oportuna aceasta solicitare, desecretizarea va fi posibila curand.

Fostul vicepresedinte al Comisiei Senatoriale, Bob Graham a acuzat responsabilii sauditi si in mod special pe angajatii ambasadei Arabiei Saudite la Washington ca a oferit suport logistic si material teroristilor implicati in deturnarea avioanelor din atacurile din 11 septembrie.

codul 1

Sa ne reamintim ca in urma atacurilor din 2001, si-au pierdut viata, pe pamant american, 3000 de oameni. Atentatul a fost revendicat de Al-Qaida, iar din cei 19 teroristi, 15 erau de origine saudita. Astazi, tot mai multe voci autorizate din sistemul american, sustin ca desi Arabia Saudita a devenit un partener strategic in lupta impotriva terorismului si in ciuda faptului ca exportul de petrol catre SUA este vital, trebuie transata odata pentru totdeauna banuiala ca sauditii sustin astazi,  logistic si financiar ISIS.

codul 2

Faptul ca interesele economice si strategice ale SUA sunt uriasa in Arabia Saudita, este demonstrat si de incercarea oficialilor CIA de a dezamorsa o posibila bomba geopolitica. Astfel, directorul Brennan s-a vazut nevoit sa afirme: „In continuare, comisia privind evenimentele de la 11 septembrie a examinat cu grija aceste alegatii privind o implicare saudita, o implicare a guvernului saudit, si nu putem trage concluzia ca exista probe care sa indice ca  guvernul saudit, institutii sau responsabili sauditi cu titlu individual ar fi sustinut atacurile”.

O alta suspiciune in spatiul public american, se indreapta asupra presedintelui Bush, care derula afaceri private de miliarde de dolari cu companiile familiei lui Osama Bin Laden, si ca extragerea si secretizarea celor 28 de pagini au fost facute tocmai pentru a stopa un scandal monstros care ar fi afectat intreaga planeta: Un presedinte american implicat in afaceri cu „patronii Al-Qaida”.