Publicat in ianuarie 31, 2015 de Oreste Teodorescu in Starea de bine
 
 

Un regim de viata alcalin tine bolile departe: Cancerul poate fi invins prin eliminarea toxinelor din organism


In viziunea profunda a Medicinii Traditionale Chineze (MTC), corpul fizic e format din trei părţi principale: celule, sange şi limfa. Sângele alimentează cu ”hrana” toate celulele din corpul nostru, iar limfa preia toxinele rezultate în urma simplei funcţionări a celulelor şi le duce la organele de detoxifiere (piele, ficat, rinichi), pentru a le scoate din corp.Asadar, celulele au nevoie de hrană (prin sânge) şi de detoxifiere (prin limfă).

Majoritatea bolilor, si cu siguranta Cancerul, este cauzata de toxine. Spre deosebire de sange, care este pompat in tot organismul de catre inima, limfa este stationara.  Sistemul limfatic are nevoie de miscare, toxinele sunt duse la cel mai mare organ de detoxifiere, pielea, şi aceasta le elimina foarte uşor atunci cand transpiram. Creierul nostru, pancreasul, ficatul, pielea, tot corpul uman….. e ”o grămadă” de celule.

alimente-acide

Sangele are un ph de 7,35 – 7,45. În aproximativ patru minute, corpul trebuie să ridice valorile ph-ului la aceste valori, indiferent de situatie; altfel, viaţa ar înceta în corpul acesta. Fructele şi legumele consumate în stare crudă acidifică sângele CEL MAI PUTIN. Aceleaşi legume, însă, gatite induc o aciditate mai mare sangelui nostru, iar preparate altfel decât prin fierbere şi coacere, îl acidifică şi mai mult.
Proteina animală induce o aciditate şi mai mare.

Alimentele superprocesate şi rafinate (bomboane, dulciuri, sucuri acidulate, cafea) induc sangelui o aciditate extrema.Starea normala a celulelor este alcalină. Respiraţia produce energia necesară organismelor, iar această energie este inmagazinata în moleculele de ATP. Mitocondriile au material genetic propriu – ADN mitocondrial -, care conţine informaţia genetica necesară sintezei enzimelor respiratorii, oxigenul, glucoza şi fructoza fiind esenţiale!

alimentatie42

Excesul de aciditate din sange este preluat de catre celule. In acest caz celula sanatoasa devine astfel un mediu foarte acid, unde oxigenul este în cantităţi foarte mici. Acum, ea are doar două variante: ori sa moara, ori sa se transforme. De obicei se transforma devenind o celula care se adapteaza mediului fara oxigen, producandu-şi energia prin fermentaţie si uite asa apare celula canceroasa. Cand se produce dezechilibrul dintre mediul alcalin (oxigenat) si cel acid (oxidat) incepe razboiul in sistemul imunitar dintre celulele albe si cele rosii.

Iata cu  explica specialistii  ceea ce se intampla in organismul nostru: ” Celulele au o inteligenţă proprie . Celula aceea, când devine canceroasă, ştie că va fi decimată de globulele albe şi găseşte o cale să se facă invizibilă pentru sistemul imunitar: se înveleşte cu nişte celule normale şi sănătoase care aparţin corpului  şi astfel, sistemul imunitar nu vede ce e înăuntru.”

 

Stare de sanatate este conditionata de stilul de viata si de obiceiurile alimentare.  Se pare că celulele canceroase au nevoie de zece ani de divizari şi multiplicări, ca să poata fi observate de medici. Postul si mai ales alcalinizarea alimentatiei ajuta enorm organismul sa diferentieze celula sanatoasa de cea canceroasa, mascata si stimuleaza sistemul imunitar in eliminarea toxinelor si purificarea rinichilor, ficatului, pielii. În multe fructe şi legume există nişte ”coloranţi”. Aceşti coloranţi sunt, de fapt, nişte otrăvuri foarte puternice pentru celulele canceroase.Colorantul negru (resveratrolul) e cel mai potent, urmat de colorantul roşu şi de cel galben. Celulele canceroase sunt foarte ineficiente in a-şi produce energia, întrucat o produc prin fermentaţie, deci au nevoie de mult zahar ca să crească.Dar consumând zahărul dintr-un fruct de culoare neagră, concomitent cu consumarea zahărului, celulele canceroase vor consuma şi resveratrolul şi vor muri pe capete. Toxinele ramase reprezinta un lichid foarte toxic care este preluat de sistemul limfatic si condus catre eliminare.Există două alimente care pun în mişcare limfa: lămâia şi echinaceea.

lamaii

 

Iata o reteta clasica: ” Consumul a 3-4 lămâi stoarse şi diluate cu apă (sau ulei esential de lamaie), zilnic, şi a 2-3 linguriţe de pulbere de echinaceea vor asigura mişcarea sistemului limfatic, care va prelua lichidul acela foarte toxic şi îl va duce în ficat.Ficatul amestecă această otrava cu bila şi o varsă în intestin, de acolo merge în colon şi aşteaptă să fie eliminată.Aici mai apare o problemă: deoarece colonul reabsoarbe apa, el va reabsorbi şi otrava şi o va reintroduce în ficat.Aceasta măreşte riscul de ciroză la ficat.Soluţia salvatoare ar fi să forţăm cumva ficatul să îşi verse bila mult mai des şi apoi să scoatem imediat din intestine lichidul acela toxic.Clismele cu cafea, exact asta fac ! Dacă bem cafeaua, aceasta stimulează rezervele de glicogen din ficat şi ne dă un boost de energie – stimulată!! -,dar dacă o folosim ca şi clismă, aceasta stimulează ficatul să îşi verse bila (cu toxinele rezultate din fostele celule canceroase), bila se amestecă cu cafeaua în intestin şi colon şi este eliminată imediat din organism.
Acesta este ciclul:

  • 12 ore de flux continuu de resveratrol şi zahăr în sânge, apoi
  • 12 ore de post (peste noapte), prin care înfometăm, până dimineaţa, celulele canceroase.
  • Apa cu lamaie şi echinaceea duc – prin mişcarea limfei otrăvurile în ficat,
  • iar clismele cu cafea din oră în oră asigură eliminarea toxinelor cât mai repede posibil, nelăsându-le să se reabsoarbă.