Publicat in ianuarie 25, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Victor Ponta alearga pe urmele lui Nastase. In curand il va ajunge…


In timp ce oamenii mor din cauza incompetentei administrative, iar saracirea populatiei creste ingrijorator, Guvernul  Ponta renunta la o serie de datorii generate în mandatul (…nu de arestare) lui  Adrian Nastase. In urma unei hotarari de guvern, statul roman pierde 600 de milioane de dolari.

REMEMBER:

  • În 2003, Guvernul  condus cu mana forte de mafiotul Adrian Nastase, a subscris obligaţiuni emise de Rompetrol Rafinare în valoare totală deaproximativ 660 milioane dolari, prin anularea obligaţiilor bugetare reprezentând TVA, accize, contribuţia la Fondul special al drumurilor publice, precum şi majorări de întârziere, dobânzi datorii şi neachitate de către societate, actiuni care l-au imbogatit peste noapte pe fostul ofiter DIE, Dinu Patriciu.
  • Scadenţa pentru răscumpărarea obligaţiunilor a fost 30 septembrie 2010.
  • In 2007, Dinu Patriciu a vândut 75% din grupul Rompetrol companiei de stat din Kazahstan, Kazmunaigaz, contra sumei de 2,7 miliarde de dolari.
  • In august 2010, firma kazahă Rompetrol Group N.V. a achitat 54 de milioane de euro în contul datoriei catre stat iar în septembrie 2010 şi-a majorat capitalul şi a convertit datoria rămasă într-un pachet de 44,6% din acţiuni, statul pierzând pachetul majoritar pe care miza.

Ponta este oglinda ciobita in care ne ranjeste Nastase

Exact in ziua fatidica a tragediei de la Belis,  guvernul condus execrabil de acest plagiator nefericit se hotarase pe ascuns sa mai dea o lovitura de gratie statului roman, si asa ciuruit de toti sobolanii hamestiti care sug din „laptele” bugetului. Hotararea de Guvern prin care statul a renunţat la 600 de milioane de dolari în favoarea Rompetrol a fost publicat joi în Monitorul Oficial (MO). Citind  articolul, te cuprinde nu numai disperarea, dar si o pofta nebuna de-ai fugari putin pe guvernanti,pana la cea mai apropiata padure. In  Hotararea de Guvern privind Memorandumul cu Rompetrol,  Guvernul renunta la toate procesele prin care se urmarea recuperarea sumelor prin care statul a creditat Rompetrol în 2003. Aceasta hotarare, pe langa caracterul imoral, este si profund ilegala.

  • Memorandumul cu Rompetrol a fost semnat de statul român şi grupul Rompetrol inca din februarie 2013 însă Guvernul a evitat sa işi asume răspunderea pentru adoptarea lui, pasand Parlamentului responsabilitatea adoptarii prin vot, insa  initiativa a fost blocata, la timp de presedinte, trimitand Memorandumul la CCR.
  • Aici, judecătorii Curţii Constituţionale au decis, cu majoritate de voturi, sa il oblige pe premierul Victor Ponta sa-şi asume ştergerea datoriilor Rompetrol.
  • In motivarea deciziei din 21 noiembrie, publicata la 21 decembrie  în Monitorul Oficial, judecătorii evidenţiaza ca Parlamentul a încalcat Constituţia, intrand in jocul Guvernului şi aproband Memorandumul cu Rompetrol ca lege.

Si atunci, discipolul marelui maestru in tunuri nationale, imberbul agresiv, Victor Ponta s-a hotart sa ne mai sfideze, inca o data, pe toti fortand guvernul sa adopte o HOTARARE DE GUVERN, prin care, practic statul roman trenunta la datoria de 600 de milioane de dolari! După Memorandumul semnat de Ponta, statul va rămâne cu doar 18% din acţiunile Rompetrol si promisiunea unui fond de investiţii negarantat prin nimic.

Concluzie:

O NOUA TEAPA MARCA PSD, DAR ASUMATA PRIN SEMNATURILE MINISTRILOR PNL !!!