Publicat in februarie 19, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Victor Ponta, din procuror a devenit avocatul marilor corupti din Romania


Daca tot vorbim despre magarii si boii din politica damboviteana, atunci este  mai nimerit verbul a mana, decat a motiva…Asadar, ce-i mana in lupta pe baronii psd-isti , in afara de lacomie si sete de putere? Ei, dar se pare ca in ultima vreme si teama de PUSCARIE…Astfel, spaima care le-a infipt ghearele in inimi, vajnicilor tovarasi ai crimei organizate politic, a dus la infiintarea unei uniuni in uniune, lucru nemaintalnit nicaieri in istoria aliantelor politice: USD in USL. Pai daca liberalii s-au aratat dusmanosi cu Legea Gratierii si a Amnistiei, fratii lor mai socialisti n-au cum sa nu se gandeasca la d’alde Nastase, Dragnea, Mazare, Nicusor Constantinescu, Voiculescu.

Au mai incercat si au esuat lamentabil sub privirile consetrnate ale unei intregi lumi civilizate, in ceea ce se numeste de atunci: Martea Neagra, de-au fost nevoiti ambasadorii din U.E si SUA sa-i traga de urechi pe decidentii nostri fara discernamant. Dar ca si cum rusinea n-ar fi fost de ajuns, nebunii acestia, incearca acum, o noua combinatie si mai ridicola…Premeierul buhait si imberb, invatat de consilierii sai si mai grasi si mai lipsiti de testosteron natural, face naveta prin platourile mogulilor aliati, trambitand intrebarea, pe cat de penibila, pe atat de manipulatoare: „Ce sa construim mai intai, un spital pentru penitenciare, sau unul pentru batranii nevoiasi”? Doamne, cata ipocrizie si cata impertinenta, totusi!

In acest citat, din fostul procuror, devenit avocat al tuturor marilor corupti, se afla cheia viitoarelor operatiuni conduse de tandemnul Ponta-Cazanciuc: „Îl punem pe ministrul justiţiei să facă un raport pentru parlament în care să spună aşa: oameni buni, parlamentari şi români, trebuie să ştiţi următoarele: în acest moment, în România, sunt 30 şi ceva de mii de oameni în detenţie. Bugetul Autorităţii Naţionale pentru Penitenciare este de atâtea”, nu am hârtiile la mine, trebuie să le aducă parlamentul, atâtea sute de milioane sau miliarde, parcă un miliard. Suntem condamnaţi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru modul în care stau cei de acolo şi atunci România, aşa cum toate ţările trebuie să decidă: domnule, cum facem un sistem în care cel care fură un ou, de principiu, să-i dăm o pedeapsă cu suspendare, nu-l luăm şi-i dăm cinci ani.”

Cheia unei guvernari legale, se afla acum la liberali. Daca ei vor avea puterea sa se opuna ingerintelor USD-ului in treburile justitiei, atunci mai putem vorbi de statul de drept, daca nu…ne asteapta probabil modelul ucrainian…

 

 

Victor Ponta a trecut deja, alături de Robert Cazanciuc, ministru Justiției la fezandarea opiniei publice. Luni seara, la Sinteza zilei, zisă și Eu pup poala popi.Popa pupă poala mea, Victor Ponta a dezvăluit liniile directoare ale Marii Manipulări pentru salvarea Penalilor din USD: