0
Publicat in decembrie 3, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Un mister in dizolvare


In 1998, cu zece ani inainte ca Vaticanul sa admita posibilitatea existentei vietii inteligente in afara planetei noastre, monseniorul Caorrado Balducci, specializat in exorcizari a declarat in cateva emisiuni televizate ca: „…aceste fiinte exista, lucrul nu mai poate fi pus la indoiala. Aceste intalniri extraterestre nu sunt demonice, nu sunt cauzate de tulburari psihologice, nu sunt cazuri de posedare si trebuie studiate cu grija.Nu putem nega ceea ce nu ne convine sau nu corespunde unei logici precedente…” Unul dintre inventatorii rachetelor, Hermann Oberth a afirmat in 1960: „OZN-urile sunt concepute si dirijate de fiinte cu cea mai inalta inteligenta. Pentru mine nu exista nicio indoiala ca aceste obiecte sunt un fel de nave interplanetare. Cred ca inteligentele extraterestre observa Pamantul si ne viziteaza de mii de ani”.
Foarte multi exegeti ai fenomenului OZN considera ca mai marii planetei au hotarat sa oculteze adevarul despre existenta extraterestrilor, ingrijorati fiind de uriasa diferenta tehnologica intre diferitele civilizatii galactice si pamanteni.Nu putem gasi explicatii satisfacatoare intrucat stiinta noastra este barbara in comparatie cu cea a planetelor de unde provin aceste inteligente. Sa nu uitam ca pana in zorii secolului al XXI-lea viziunea pamanteana asupra universului era una liniara, mecanicista si abia dupa aprofundarea domeniului quantic am inceput sa intelegem intrepatrunderea dintre universul vizibil si cel nevazut. Daca pentru „civili” ori ce subiect legat de extraterestrii devine fascinant, pentru „militarii specializati” aceste contacte au devenit banalitati. Iata ce declara Lee Katchen, fizician la NASA,in 1997 la Colocviul de la Pocantico, New York, dupa ce a analizat peste 7000 de rapoarte legate de activitati stranii in spatiu cosmic: „Observarile OZN-urilor sunt atat de obisnuite, incat militarii nu mai au timp sa se ocupe de ele.Asadar, le sterg de pe ecran. Principalele sisteme de aparare au filtre OZN integrate si cand apare un astfel de aparat, pur si simplu il ignora„.
Partizanii teoriei conspiratiei pun secretomania autoritatilor pe seama faptului ca marile puteri, recte SUA si URSS isi doreau perfectionarea arsenalului militar pentru a-si asigura victoria. Dupa 1989, foarte multe dintre dosarele clasificate legate de OZN-uri au fost oferite opiniei publice. Printre aceste documente se afla si un memorandum semnat de Wilbert Smith,adresat guvernului canadian, in 1950: „Farfuriile zburatoare exista si modul lor de functionare este necunoscut. Oficiali ai SUA au recunoscut ca pentru ei subiectul este de cea mai mare confidentialitate, mai secret chiar decat bomba cu hidrogen.”
-va urma-