0
Publicat in septembrie 27, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Accelerarea timpului si evolutia constiintei


Biologul suedez Carl Johan Calleman, expert in oncologie si co-autor a numeroase articole despre civilizatia Americii Centrale si de Sud, considera ca in Calendarul Mayas este incifrata „teoria totului” si ca nu vom putea intelege cu adevarat ce se va intampla in 2012 decat atunci cand vom intelege ca traim intr-un proces continuu de creatie structurat in cicluri planetare si cosmice. Si celebrul fizician Stephen Hawking, in Scurta istorie a timpului, scrie ca daca umanitatea ar descoperi o teorie a totului, principiile generale ar trebui sa fie simple pe intelesul tuturor, nu doar a unui numar mic de savanti: „Atunci vom fi toti, filosofi, oameni ai stiintei, in stare sa luam parte la discutia despre ratiunea existentei universului. Gasirea raspunsului la aceasta intrebare ar fi ultimul triumf al intelepciunii umane, caci am cunoaste astfel, planul lui Dumnezeu”.
Daca unul dintre cei mai complecsi fizicieni si matematicieni moderni scrie ca evolutia universului nu are cum sa fie rodul hazardului ci, dimpotriva este un act din Marea Opera a lui Dumnezeu, inseamna ca absolut tot ceea ce s-a intamplat, se intampla si va urma corespunde unui scop din care face parte si existenta noastra! Barbara Hand Clow, exeget a Calendarului Mayas sustine ca ciclurile evolutiei trasate in calendar sunt asociate si corespund unor importante perioade cosmice. Perspectiva ei asupra timpului exclude liniaritatea. Lumea nu e plata si materialista ci este structurata pe nivele multiple, imbinate unul in altul asemeni cercului in cerc. Aceasta spirala a timpului cunoaste o contractie incepand cu 1999, de aici si senzatia generala ca timpul s-a scurtat. Teza ca timpul se accelereaza in evolutia constiintelor i-a facut pe Calleman si Clow sa scrie intr-un studiu comun ca „am inceput sa ne dezvoltam mai rapid in urma cu 102.000 de ani, cand hominizii au evoluat in oameni; apoi si mai repede, cand am inceput sa ne dezvoltam civilizatiile, pe la 3114 i.Hr si din ce in ce mai repede pana la debutul revolutie industriale 1755″.
Daca ne jucam putin cu calculele matematice obtinem o imagine de ansamblu tulburatoare: incepand cu 1999 comprimarea timpului este uluitoare. Pai daca umanitatii i-au trebuit 5125 de ani pana la utilizarea tehnologiilor, vedem cum numai in secolul al XX-lea am zburat in cosmos, am realizat sateliti de comunicatii si platforme de socializare on line. Conform teoriei celor doi, accelarea timpului ar conduce evolutia in cursul unor perioade din ce in ce mai scurte, culminand spre sfarsitul anului 2011.Incepand de atunci ne vom plasa intr-o realitate planetara dominata de cutremure devastatoare. Decorul lumii vechi trebuie sa dipsara pentru a face loc unei noi Scene!
-va urma-