0
Publicat in august 2, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Amintiri dinaintea Potopului


Interesanta Cartea Cartilor scrisa de celebrul si controversatul istoric si arheolog Robert Charroux, publicata la noi de Pro Editura si Tipografie mi-a stranit apetitul pentru studierea civilizatiei antedeluviene, cu precadere continentele Atlantida si Lemuria. Cromozomii-memorie, la care se adauga si informatiile marilor religii despre un punct final al civilizatiilor ma indruma catre un gand cutremurator: perceptiile noastre despre o posibila calamitate planetara nu sunt altceva decata amintirile ancestrale ale unei catastrofe precedente.
Fobiile ar putea sa-si gaseasca explicatia in memoria akashica pe care o accesam inconstient. Pamantul a fost evident populat de mari civilizatii inainte de potop, altfel cum am putea gasi explicatii satisfacatoare structurilor megalitice, dolmenelor, menhirelor, piramidelor din Americi, India si Egipt. Vom patrunde intr-o serie de postari in culisele Societatii Teosofice conduse de Helena Blavatsky de unde vom incerca sa extragem informatii despre cele doua continenete disparute la Potop si mai ales despre civilizatiile extraordinare care imparteau Pamantul. Toate incercarile de localizare gasesc un numitor comun: Atlantida s-a scufundat in oceanul Atlantic, iar Lemuria in Pacific.
Marturii scrise despre Atlantida avem de la Palton (sec.V-IV i HR.), in timp ce despre continentul lemurian se vorbeste articulat abia in zorii sec. al XIX-lea incercandu-se o explicatie stiintifica.Observam asadar o prima diferenta considerabila de abordare fata de cele doua continente. Daca Atlantida reprezinta unul dintre miturile fundamentale ale occidentului, Lemuria este un subiect relativ nou atat in literatura cat si in istorie. Cel care se documenteaza si scrie despre amandoua sub aceeasi coperta este W.Scott-Elliot. In zorii sec. XX apare Legendele Atlantidei si ale Lemuriei disparute. El apartinea traditiei teosofice, fiind memebru al Lojei din Londra, medaliat pentru opera literara reprezentativa in stiinta si filosofia esoterica.
-va urma-