0
Publicat in februarie 18, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Despre ingeri


Spaţiere de la stânga la dreapta

Motto: ” Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” Matei 6:33

In „calatoria” sa interioara, Swedenborg a purtat lungi si foarte interesante conversatii cu ingerii, de la care a aflat cata tristete ii inconjoara pe locuitorii cerurilor cand vad in ce oarba ignoranta traiesc oamenii pe pamant, si cat de vagi si insufieciente cunoastinte au despre viata spirituala. Mai ales intelectualii care si-au construit un univers bazat doar pe perceptiile senzoriale, si nu si-au slefuit cele doua diamante interioare: intuitia si imaginatia, sunt atat de neincrezatori in ierarhiile cosmice.Viziunile sale din Raiul si Iadul continua:
– Ingerii sunt la fel de egocentrici ca oamenii si se indeparteaza, pentru o vreme de Tatal Creator din dorinta de a se individualiza. Si ei traverseaza stari precum placere sau invers ,in functie de distanta fata de Sursa. Cand sunt cuprinsi de ispitele egoului, ingerii sunt deprimati „iar Raiul se tine departe ratacirea lor„.
-Puterea angelica este direct proportionala cu capacitatea de a admite ca ea vine de la Dumnezeu si nu de la sine.
-Vestimentatia ingerilor corespunde gradului de evolutie spirituala. Cu cat se apropie mai mult de fuzionarea cu Dumnezeu, cu atat hainele devin mai luminoase. In iad, ingerii cazuti sunt invesmantati in zdrente.
-Comunitatile angelice se formeaza in functie de aceeasi vibratie pe principiul „cine se aseamana se aduna„.
-Locuintele lor au gradini superbe si acest fapt poate explica de ce pe pamant, gradinile simbolizeaza frumusetea si pacea raiului.
-Poporul ceresc se raporteaza vag la spatiu si timp, pe care nu le inteleg ca noi. Daca pentru om, totul se desfasoara in fragmenete temporale si este limitat in actiunile sale atat de corp cat si de spatiu, pentru inger „eternitatea este o stare infinita, nu un timp infinit.” Asadar, ingerii transced spatiul si timpul.