56
Publicat in iunie 29, 2009 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Fetele Fricii



Am scris inainte despre teama, intru-cat, omenirea a dezvoltat o adevarata cultura a fricii. Nu am sa trag teribila concluzie teologica despre teama ca hula…caci daca Viata noastra este in mainile Domnului, atunci lasandu-ne cuprinsi de frici, inseamna ca nu-i acordam Tatalui Ceresc suficient credit, ci am sa incerc sa cataloghez cateva dintre etapele acestui experiment ciudat constatand ca acest sentiment capabil sa ne paralizeze vointa s-a insinuat in toate domeniile vitale:

In religie: Frica de Dumnezeu.

In mediul inconjurator: Frica de cataclism.

In mediul politic: Frica de a pierde puterea

In mediul social: Frica de saracie

In mediul relatiilor personale: Frica de dezamagire.

Teama se exprima cu maxim de potential:

In plan filosofic: Frica de moarte.

In plan sentimental: Frica de suferinta.

In plan trupesc: Frica de boala.

Acum, daca ne lasam bunul simt al observatorului detasat si lucid, sa analizeze corect informatia ca intotdeauna cineva a profitat, castiga si va specula toate aceste brese in structura noastra de Lumina, vom putea intelege ca in acest domeniu ca de altminteri, in intregul joc al dualitatii, avem de-a face cu victime si beneficiari.

Am citit in unele comentarii postate la articolul precedent, ca frica tine de instinctul de conservare, ca fara ea am muri, ca este foarte naturala si utila, unii chiar incercand sa argumenteze ca ea face parte din Planul Divin. Partial corect . Teama are cu adevarat valoare, insa nu ca ingredient singular, ci ca materia prima a celei mai teribile alchimii: transformarea ei in Iubire! Frica devine un intaritor de caracter, abia dupa ce dispare.