Publicat in martie 2, 2013 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Abisul din computer sau viata intre ENTER si ESCAPE


Creierul nostru nu face diferenta intre fictiune si realitate. E bine sa ne amintim, din cand in cand macar, ca tot ceea ce vedem pe monitor, este de fapt o iluzie. Cu siguranta, aceasta iluzie poate fi folosita pentru a transmite idei, vise sau ganduri intaritoare, sau pentru a manipula, dezinforma sau chiar agresa info-energetic.

Riscul major insa, consta in alunecarea in “the second life”. Sa nu uitam, totusi ca imaginile altor lumi nu inlocuiesc calatoriile noastre interioare sau exterioare, iar peisajele de pe ecran, oricat ar fi de fabuloase, nu pot inlocui contactul direct cu natura si cu naturalul! Suntem fiinte programate sa absoarba toate informatiile cosmice si telurice, practic si noi suntem, intr-un fel, un gigantic bio-computer. Cand utilizam aceasta tehnologie avansata a comunicatiilor ar fi bine sa stim ca toate secretele si informatiile din retea, pot ajunge in maini nedorite.

Astazi exista grupuri care monitorizeaza activitatea noastra on-line, si aici nu ma refer la institutii ale statelor, ci la corporatii, organizatii teroriste, si grupari oculte.Latura pozitiva, contrabalanseaza prin faptul ca datele trimise prin internet nu pot fi distruse usor si ca se raspandesc in timp real in toate colturile lumii. Cu alte cuvinte, mana lunga a cenzurii se desfasoara mult mai greu prin hatisul informational.

Computerul poate fi privit ca o Biblioteca din Alexandria, la care se permite accesul tuturor, insa ne trebuie mare atentie la calitatea si corectitudinea informatiei. Suportul comunicatiilor viitoare, pare a se fi mutat on-line. Eu va sfatuiesc sa va faceti o pagina personala prin care sa contribuiti la dezvoltarea acestei biblioteci comune.Folosit in spiritul adevarului si al transmisiei corecte, internetul ne poate ajuta sa intelegem conceptul unitate in diversitate.

Computerul se aseamana cu magia, vointa si caracterul utilizatorului dand putere de penetrare cuvantului. Gandim si percem in imagini, dar decodificam informatiile traducandu-le in concepte. Sa ne folosim, asadar de aceste tehnolgii, dar sa nu ne lasam atrasi in abisul iluzoriu al unei vieti virtuale. Exista pericolul Matrix si anume acela de a ne deconecta de sursele noastre naturale, devenind captivii unei iluzii, fie ea individuala, sau colectiva.

Nu esti limtat decat de puterea si capacitatea ta sa absorbi si sa utilizezi energia creativa din universul inconjurator. Ramai intotdeauna liber cand apesi butonul ENTER…