Publicat in februarie 16, 2014 de Oreste Teodorescu in Ezoterism
 
 

Magia de la vrajitorie la stiinta initiatica


Pentru antici, Magia Inalta era stiinta suprema care il invata pe om despre adevarata natura a duhului, a sinelui profund, despre organizarea trupului sau exterior in corespondenta si perefecta analogic cu structurarea materiei.  Pana cand, Biserica Romana decadenta si insetatat de putere, a interzis studiul Stiintei lui Dumnezeu, considerandu-i satanisti si vrajitori demonici pe toti cei care nu s-au suspus interdictiilor Papale,  Kabbala, Astrologia si Numerologie, erau studiate in Universitati si predate chiar de catre calugari.

Asa cum ne nastem si ne manifestam in duhul lumii, fara stiinta de carte si cum avem nevoie de studiu si exercitiu pentru a ne putea ierarhiza in societate, trecand fiecare dintre noi prin stadiile de analfabet, elev progresand de la nivelul primar, trecand prin gimnazial si ajungand pana la educational, tot astfel si in domeniul viu si complentar al Magiei Inalte exista o piramida care oglindeste pe cei care se ocupa de domeniu, localizandu-i pe trepte de intelegere si perceptie.  Intotdeauna baza este plina de indivizi  diversi si agitati, iar in varf ajung doar cativa care s-au centrat raspunzand la intrebarile: cine sunt, de unde vin si incotro ma indrept.

Iata pe scurt treptele  piramidei,pe care este invitat sa le urce oricine este intersat de adevar si  de structura manifestarii nevazutului in vazut. Asemeni Piramidei lui Maslow se pleaca de la cantitate si se ajunge la calitate.

  • Neinitiatii: habotnicii, fanaticii, ignorantii, materialistii si nihilistii care nici nu cred, nici nu intreaba si evident nici nu cerceteaza.
  • Novicii: inteleg sensul duhovnicesc al spiritului care domina si modifica structura materiei, dar care nu se folosesc de aceasta capacitate.
  • Initiatii: cei care inteleg manifestarea intr-un mod holistic si care  incep sa cerceteze si sa opereze cu propria lor vointa , circumscrisa Legilor lui Dumnezeu.
  • Magii:  cei care pot modifica structurile materiei, prin puterea manifestarii aspiratiilor duhovnicesti.
  • Marii Sacerdoti: cei care reusesc sa predea mai departa aceasta Stiinta Inalta tuturor celor interesati.

Apropos de relatia biunivoca intre Religie si Magie, nu putem exclude apropierea celor trei Magi de la Rasarit de Intruparea lui Dumnezeu pe Pamant in Fiinta si Persoana lui Iisus. Nicaieri in Dogma Crestina nu exista impunerea: „Crede si nu cerceta”!, ci dimpotriva indemnul apostolului Pavel: „Cercetati-le pe toate si pastrati cele de trebuinta!”. Asadar, Dumnezeu nu se opune cunoasterii sale de catre om ci postuleaza doar ca aceasta cunoastere sa se reverse asupra celorlalti cu iubire!