0
Publicat in iulie 17, 2011 de Oreste Teodorescu in Starea de bine
 
 

Predispozitiile organismului primavara:


Dupa iarna rece si intunecoasa, organismul se trezeste din nou la viata solara, energica si puternica. Lumina stimuleaza metabolismul si secretiile hormonale. Insa, de cele mai julte ori sistemul circulator ramane in urma, iar corpul reactioneaza permanent la fluctuatiile de temperatura (rece-cald-rece), este influnetat de presiunea atmosferica care poate perturba sistemul nervos vegetativ. Vasele sanguine se dilata si se contracta permanent stresand organismul in ceea ce se numeste genereic: astenia de primavara. Dupa o iarna in care alimentatia a fost mai saraca in anti-oxidanti, saruri si vitamine, organismul are nevoie de o reincaracare totala! Primul lucru ar trebuie sa fie alimentarea celulelor cu oxigen si aici putem opta pentru:
• Plimbari in aer liber
• Jogging
• Bicicleta
• Exercitii de respiratie in natura
• Post
• Hiper-hidratare.

Remedii pentru combaterea asteniei de primavara

Orice antrenament pentru readucerea organismului sa starea lui de maxima functionare debuteaza cu o cura de purificare, detoxifiere, rehidratare si vitaminizare.Regenerarea naturala este sustinuta de consumul de lichide bio-active (apa magnetizata si oxigenata, lichide rehidratante (gen Gatorade), detoxifiere prin sauna si exercitii cardio, post si o respiratie completa si profunda (trebuie oxigenate toate camerele plamanilor).

Iata cateva principii:

• Miscare in aer liber minim o ora /zi
• Sauna, 15 minute/zi, urmate de dusuri scotiene (alternari de apa calda cu apa rece)
• Zilnic, un ceai verde cu putina lamaie
• Exercitii cardio si aerobice
• Cascatul adanc si cat mai des, oxigeneaza rapid creierul si induce o stare de calm.
Legumele si fructele de sezon sunt bogate in oligo-elemente, iar organismul are nevoie cu precadere de vitaminele B si C,precum si saruri ca magneziul, fierul si calciul care au cam lipsit din dieta de iarna. Este vremea morcovilor, spanacului, mazarei, a verdeturilor, a salatelor si condimentelor proaspete.