Publicat in februarie 7, 2010 de codulluioreste in Psihotronica
 
 

Substante ajutatoare in manipularea cerebrala


In Evul mediu, sistemele militare, dar si sacerdotale (Vaticanul) foloseau o paine de secara infestata cu claviceps purpureea, o ciuperca, numita mai tarziu ergontina, pentru a-i face pe prizonieri sa spuna adevarul. Consecintele acestei intoxicari erau foarte grave: vene si artere distruse, necroze, cangrene, supuratii. Daca doza era depasita, fie si cu putin, victimei i se innegreau membrele si se desprindeau de trup. Uneori taranii interogati cu aceasta ciuperca incepeau sa delireze zvarcolindu-se de durere. Simptomele aratau ca la posedare. Ne este lesne acum sa intelegem ca uneori inchizitia pentru a obtine efecetele scontate atacau constient acuzatul cu aceasta secara infestata.

La sfarsitul sec. al XVIII-lea, abatele Tessier a explicat intreaga fenomenologie, analizand ciuperca din secara. In epoca moderna, alte substante aveau sa ia locul claviceps purpureii, cum ar fi, de exemplu pentotalul (serul adevarului). Dupa cel de-al doilea razboi mondial, serviciile secrete au facut cercetari si experimente cu LSD. In compozitia acestuia se afla un derivat chimic al ciupercii parazite a cornului de secara (dietilamida a acidului lisergic), mult mai puternica decat mescalina.

Prin ingurgitarea de LSD se obtine depersonalizarea. Armatele lumii experimenteaza si alte derivatii din LSD cum ar fi XTC-ul cunoscut consumatorilor ocazionali ca ecstasy. Incepand cu anii ’70, un alt produs a captat atentia militarilor si anuma BZ-ul, care genera pierderea memoriei si a vointei. BZ este de 10 ori mai stabil si mai puternic decat LSD-ul.