Publicat in decembrie 31, 2012 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Dimensiunile omului in oceanul vietii


I.  Dimensiunea inferioara

Sediul pulsiunilor instinctive. Animalitatea ancestrala care se manifesta cu ajutorul fortelor telurice. Este guvernata de legile supravietuirii in mediul material tridimensional.

II. Dimensiunea exterioara

Realizeaza campul energetic relational intre subiect si mediul natural, social, cosmic, precum insa si cu dimensiunile invizibile care traverseaza universul concret.

III. Dimensiunea interioara

Este locul de sinteza dintre forta vitala launtrica si retelele energetice exterioare. Ziua este domeniul guvernat de undele cerebrale beta, iar noaptea de cele delta. Intre constient si inconstient se afla zona cerebrala alfa. Calatoriile mentale, meditatia si explorarea spiritului se realizeaza in aceasta dimensiune care este, totodata si portalul dintre vizibil si invizibil, dintre universul launtric (microcosmos) si universul exterior (macrocosmos)

IV. Dimensiunea superioara

Planul constiintei extinse care ne scoate din separatie si pune in legatura cu unitatea. Constiinta transcendenta invinge limitarile materiale si se situeaza in ” regatul centrului” , acolo de unde se naste totul. Aici se face fuziunea dintre mintea mica (a omului) si Mintea Mare ( a lui Dumnezeu).

Toate aceste dimensiuni interfereaza continuu in vietile fiecaruia dintre noi. Ca sa putem gestiona intregul nostru potential trebuie sa luam in considerare ca ne aflam intr-o infinita unitate in diversitate si ca in ciuda miliardelor de forme de manifestare energetica, viata are o singura sursa.

Prin simturi, rationament, logica, sinteza si analiza descifram lumea exterioara si ne raportam la mediul inconjurator.

Prin intuitie, meditatie, contemplare ne conectam univresului interior in cautarea Regatului Pierdut, a Armoniei, a Fraternitatii Universale. La capatul traseului interior ne asteapta pe toti confruntarea cu adevarul: suntem cu totii zamisliti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si avem aceeasi parinti: Adam-Eva sau altfel spus Yang-Yin.

Astazi ne aflam in plin proces de mutatie a constiintei planetare de la era separatiilor la cea a reintegrarii. Ferice de cel ce se “hraneste” din uriasa energie a Intregului. (Tao)