Publicat in iulie 11, 2013 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Magia si simbolistica Numelui


Cand omul va intelege ce putere vie si Dumnezeisca au cuvintele, va incepe sa binecuvanteze vazutele si nevazutele, cu dulcea limba a sufletului. „La inceput a fost Cuvantul…„, iar puterea data de Tatal, parintelui tuturor neamurilor, Adam, a fost aceea de a numi, adica a materializa concepte  pecetluite in esenta vie a logosului. Iata cat de important este, din aceasta perspectiva, numele pe care-l purtam. El poarta in sine, toate calitatile nostre, in dinamica si potential, care se manifesta atat in lumea exterioara, cat si in interior.

Conform numerologilor, numele de familie arata legatura nativului cu clanul din care face parte, mai tarziu, in istoria generatilor, cu neamul, poporul, aratand totodata si functia neamului respectiv. „Numele este un mare dar, el trebuie pastrat si avut fata de el o mare stima si respect!” scrie in minunata sa carte Numerologia in viata fiecaruia, Anatol Basarab.

Oamenii au aceasta tainica putere de a modifica prin vibratia cuvintelor, structura moleculara atat a dimensiunii materiala, cat si textura energetica a mintii, sau plasma vie a sufletului. Cand nu suntem prosti, ne binecuvantam intre noi cu cuvinte atat de dulci si roditoare ca: pace, dragoste, prietenie, intelegere, armonie, compasiune, iertare, lucrare. E bine sa reflectam la vorbele Mantuitoruli: „nu ce intra in om il spurca pe el; dar ce iese din el spurca omul„.

Sfintim locurile in care suntem prin puterea Dumnezeiasca a cuvantului, rostit tainic in rugaciune, introdus bland,in meditatie si articulat hotarat cu buzele.

Este important sa retinem ca numele este un sunet concentrat intr-un simbol, care ne leaga atat cu lumea ingereasca, cat si cu lumile duhurilor si ale oamenilor. Fiecare Arhanghel poarta un nume, fiecare demon are numele sau, la fel si omul. Daca ramanem captivi doar formelor fonetice, atunci nu vom cuprinde esenta vie a numelui, cheia de interepretare tine de studiera simbolisticii. In fonetica el ramane legat de grai, iar in simbolistica, transcede toate planurile, pana la esenta! Asadar cuvintele ascund in esenta lor puteri, care chiar daca nu sunt cunoscute de om, se manifesta independent. Ca fiinta spiritula suntem doua polaritati complementare (Yin-Yang), dar ca persoane purtam nume care ne individualizeaza.

Binecuvantati-va, fratilor si surorilor intre voi! Caci noi traim in universul undelor si al vibratiilor, suntem 80 la suta, apa si macar atata lucru am putea intelege de la ilustrul nostru inaintas Henry Coanda si de la contemporanul Masaro Emoto, ca apa se informeaza cel mai repede!

Pace si dulceata!