Publicat in ianuarie 26, 2014 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Nu putem fi fericiti in absenta dimenisunii MAGICULUI


Supranaturalul, magia, fatetele multiple ale expresiei spiritului in materie au animat si influentat evolutia animalului vorbitor pana la statutul sau de Om. Desi au existat in istorie epoci intunecate, cu ruguri aprinse, spanzuratori inaltate si instrumente de tortura pentru a-i descuraja pe toti cei care vedeau si intelegeau lumea intr-o diversitate mult mai bogata de cat cea incuviintata de cele cinci simturi (gust, miros, pipait, auz, vaz) nu a existat nici o cultura a lumii, in care magicul sa nu fie exprimat ca un portal de intrepatrundere a universului vizibil cu cel invizibil.

Toate popoarele lumii au avut shamanii, vracii, vrajitorii, farmazonii, doftoroii si preotii lor initiati. Astazi, ne despartim de un ciclu evolutiv in care materialismul, agnosticismul si dogmatismul se vor ruina, hranind pamantul cunoasterii cu restul carcaselor lor, lasand locul unei noi dimensiuni existentiale: unitatea conceptuala in diversitatea exprimarilor fiintelor.

Pe langa cele cinci simturi care ne ajuta sa decodificam informatia din lumea exterioara, se vor activa, vor fi acceptate si predicatele universului interior: intuitia si imaginatia creativa. Unii dintre noi, deja simtim apartenenta la multivers.

Magia va deveni stiinta, iar supranaturalul o simpla stare de fapt. Nu mai e mult, caci timpul este unitatea de masura care permite gandului sa devina realitate. Imi propun sa serializez o scurta trecere in revista a practicilor magico-spirituale din istorie, pentru a intari si mai mult convingerea ca nimic nu se pierde, totul se transforma!