Publicat in februarie 21, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Mortarul constructiei USD este TEAMA DE PUSCARIE


Cand politicienii provin din elita naturala a tarii, atunci mortarul care asigura aderenta camarizilor din constructia sociala si nationala, este compus de dragoste de oameni, competenta profesionala, viziuna geostrategica, solutii tehnocratice si o viziune unitara pe termen lung, indiferent de succesiunea partidelor la Putere. Cand, insa clasa politica a unei tari, insumeaza cele mai abjecte caractere, liantul care tine piesele intr-un anasmablu este lacomia amestecata cu ticalosie, coruptie, abuz, minciuna, inselatorie, manipulare, propaganda si teroare. Romania a cunoscut, in tulburata si zbuciumata ei istorie, ambele fatete ale aceleasi monede numita generic: politica.

Astazi, noi traim secventa destructurarii unui model politic impus cu tancurile sovietice in 1947 si care ar fi trebuit sa se finalizeze in 1989. Cu o abilitate rapace, de crocodil infometat, un nucleu de tovarasi adunati in jurulul lui Ion Iliescu, au reusit profitand de emotiile se energiile descatusate dupa lichidarea ceausestilor, sa isi creeze locuri si oportunitati in tot Sistemul.  Si daca am pomenit la inceputul postarii, despre numitorul comun al actantilor politici, el este foarte usor identificabil si acum. Ceea ce-i tine uniti pe toti intr-un cuget si o (ne)simtitre este teama viscerala de PUSCARIE.

Si pentru ca in USL, singurii care s-au opus Legii Amnistiei au fost liberalii, mai putin speriati de spectrul racorii penitenciare, s-a produs divortul rusinos, in ciuda tuturor declarartiilor de fidelitate si unitate ale celor care s-au laudat ca au castigat alegerile cu peste saptezeci de procente. Spaima de a nu fi tunsi de acelasi frizer , ca al lui Adrian Nastase i-a impins pe penalii lui Ponta, Voiculescu si Oprea sa faca front comun!

Cand il parasesti  pe Dumnezeu din inima ta, la plecare El ti-a luat si mintile„, suna un proverb iudaic. Probabil de aceea, acesti politicieni disperati au uitat vorba noastra din batrani: „De ce ti-e frica, nu scapi!”.

PUSCARIA SALVEAZA ROMANIA!