0
Publicat in mai 22, 2012 de Oreste Teodorescu in Fara categorie
 
 

Manifestarea Divina in gandirea in ezoterica


Chiar daca, epoca moderna il defineste pe Iehova ca fiind unicul Dumnezeu, traducerea corecta a ebraicului Elohim se articuleaza la plural. Pentru adeptii esoterismului, cele doua denumiri se refera la Entitati diferite. Elohim sunt sapte Spirite Inalte care actioneaza impreuna ca un singur Zeu si lucreaza in Energia Solara. (am scris cu majuscule caci ma refer la soarele din toate sistemele planetare, nu doar in cel al galaxiei noastre), iar Iehova este cel care porneste in combaterea lui Lucifer, adica a zeitei Venus.

Pentru initiatii din vechime Iehova este Spiritul Inalt al Lunii. El este creatorul reflectii si al gandirii. El ne invata sa luptam cu impulsurile si dorintele bestiale prin analiza si reflectie. Daca Soarele este viata, Luna ne invata moralitatea pentru a dobandi Viata. Intr-un fel greu de inteles pentru materialisti sau cei care gandesc doar exoteric, luna guverneaza glanda pitulara, sau hipofiza.

Pentru Iudei, Iehova, si pentru arabi Allah este Demiurgul care ne invata cum sa luptam cu Lucifer dandu-ne setul de reguli, pe care respectandu-l, putem sa accesam nivelurile superioare al constiintei, care ne uneste cu Sursa. Asa cum Elohimii l-au inlantuit pe Satan, sau cum Soarele l-a invins pe Saturn, tot asa Iehova sau Allah il invinge pe Lucifer.

Ecourile acestei titanice inclestari il regasim in toate culturile lumii: batalia lui Krisna cu demonul-sarpe Kaliya, a lui Apolo cu sarpele monstros Python sau lupta lui Perseu cu sarpele inaripat care o ameninta pe Andromeda. Iata ce citim in Apocalipsa (6) despre cele sapte duhuri denumite Elohim: „Si la mijloc intre scaunul de domnie si cele patru fapturi vii, si intre batrani, am vazut stand in picioare un Miel. Parea junghiat si avea sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu trimse in tot pamantul”.

Tot in Apocalispa lui Ioan (12:7-8) gasim o interesanta referire a luptei din cer cu Balaurul sau Sarpele: „ Si in cer s-a facut un razboi. Si Mihail si ingerii lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul si ingerii lui s-au luptat si ei, dar n-au putut birui si locul lor nu li s-a mai gasit in cer”! Zeul lunii, Iehova a repurtat o mare victorie impotriva lui Lucifer la fel cum Elohimi l-au inlantuit pe Satan.

Ne reamintim zilnic aceste lucruri daca ne intrebam de unde vine denumirea zilelor saptamanii: In traditia iudaica, sabatul pica sambata: iata cum pronunta englezii: Saturday (saturnday-adica trecerea de la mineral la vegetal), duminica (Sunday-sun-day-ziua soarelui) si Monday (moon day) ziua lunii. In romaneste suna, parca si mai bine: Luni-luna; marti- marte; miercuri-mercur; joi-jupiter; vineri- venus, samd!