20
Publicat in mai 28, 2009 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Un mic exercitiu de perceptie


Asa cum orasul se afla intr-o tara, iar aceasta pe un continent de pe o planeta din sistemul solar, care, la randul sau este unul dintre infinitele clustere galactice, tot astfel am putea calatori in molecula, din molecula in atom, proton si electron, trecand de la tahion la quarc. Intelegem, astfel ca ne desfasuram existentele intre plus si minus infinit, in fiecare secunda a vietii noastre, si totul se leaga armonios intr-o singura simfonie. Si iata, cum ne rasuna in memoria ancestrala vocea lui Pitagora: „totul in univers este matematica si muzica”! Astazi, noi cunoastem sirul lui Fibonacci care este o secventa de numere in care fiecare numar se obtine din suma precedentelor doua din sir. Astfel, primele 10 numere ale sirului sunt:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, …(primele 2 numere sunt predefinite, iar restul se obtin in mod recursiv, din suma precedentelor doua: 3 = 2 + 1, 5 = 3 + 2, samd. Detinem secretul numarului de aur. El este mai mic decat patratul sau cu exact o unitate. Sau altfel spus este solutia ecuatiei x2-x-1 = 0. Valoarea lui este de aproximativ 1,618 si interesant este ca il regasim peste tot in natura, chiar si in proportiile constructiilor care ne inconjoara. El reprezinta cea mai armonioasa impartire, proportionare a figurilor geometrice pe care omul a descoperit-o pana in prezent. Radionica ne invata ca suntem si intr-un univers frecventional, si ca exista un ritm, o pulsatie constanta.

Atunci, daca tot intelegem ca apartinem Intregului, de ce ne mai razboim cu natura, cu noi insine,cu semenii, pentru a impune un monopol pe adevar?De ce nu rupem odata raportul asta nefericit dintre cauza si efect? In lumea spiritului nu mai exista dualitate ci doar Unitate!

Cine are urechi sa auda, cine are ochi sa vada, cine are minte sa priceapa!