Publicat in martie 23, 2010 de codulluioreste in Psihotronica
 
 

Iradierea subiectilor umani


In ianuarie 1994, presedintele SUA, Bill Clinton a semnat un decret prin care se infiinta un grup format din membrii mai multor agentii guvernamentale, printre care si servicii secrete, a carui misiune era identificare si stoparea experimentelor de iradiere umana. Printre liderii acestui grup se numara si Jhon Deutch, directorul de atunci al CIA, dar si membru al Comitetului Consultativ al Problemelor Experimentelor de Iradiere Umana. La sfarsitul cercetarilor, in octombrie 1995 nu mai exista nici un dubiu cu privire la agresiunile psihotronice la care au fost supusi civilii in perioada razbiului rece, dar si dupa caderea zidului Berlinului.

Intr-un memorandum, destul de timid datat 21 ianuarie 1994, David Gries, pe atunci directorul Centrului pentru Studierea Serviciilor Secrete (CSI sin cadrul CIA) se intreba daca CIA „iradiase in mod deliberat fiinte umane, daca a cercetat sau determinat prin teste efectele radiatiilor asupra fiintelor umane, sau daca aceste procedee faceau parte din efortul colectiv de a descoperi modalitati de folosire a substantelor radioactive sau emisiile lor”.

De fapt, Gries urmarea sa permita Agentiei sa-si ascunda urmele si sa-si mascheze finantarile catre laboratoare private. Obturarea investigatiilor, abil executata de Gries a condus CIA sa redacteze un raport pe 13 aprilie 1994 in care se scrie:

„In urma verificarii electronice a 34 de milioane de documente, a verificarii manuale a 480.300 pagini si in urma a peste 50 de interviuri, nu am gasit nici un document care sa sugereze ca CIA ar fi condus experimente sau operatiuni de iradiere a subiectilor umani.”

Insa rezultatele incrucisate ale grupului numit de presedintele Clinton aveau sa aduca lumina intr-o zona foarte intunecata a serviciilor secrete americane…