Publicat in ianuarie 11, 2010 de codulluioreste in Politikon
 
 

Tinerete fara batranete si politica fara mortaciuni


                                                                                                                                                                       

Motto: Pacat ca seniorii au uitat versurile lui Alecsandri: „La rasaritu-ti falnic, inchin al meu apus…”

Schimbarea la fata nu are doar un caracter mistic, ci presupune toate evolutiile, de la profan la sacru, de la dictatura la democratie de la retrograd la progresist. Asa ca ar trebui sa privim cu mai multa detasare incercarea de improspatare a fetei politice. Desi are abia doua decenii, politica romaneasca seamana cu o baba despletita si deslanata care se piaptana sub clar de luna plina cand tara arde. Aparitia lui Honorius Prigoana in peisajul electoral are darul de a aduce putin gerovital in tesuturile celulitice si pline de riduri ale circumsciptiei sectorului 1.

In ciuda tuturor criticilor care s-au napustit asupra juniorului, ofense care sunt adresate, mai degraba tatalui sau, celebrul plici man – Prigoana sr., premierul Boc s-a infatisat public la brat cu tanarul candidat pentru deputatie indurand cu stoicism cotoarele de varza, rosiile stricate si ouale clocite aruncate catre podium prin metafore slab articulate de catre Ludovic Orban si Radu Stroe, contracandidatul serios, incruntat… plictisitor.

Acuza de manelizare generalizata pe care PD-L-ul o pune la cale spre indobitocirea poporului roman se bucura si de sprijinul unor campanii mediatice sustinute, macar pe doua posturi de televiziune de stiri, asta pe langa impolitetea unor analisti sau realizatori care suspecteaza intreg electoratul basescian, adica peste jumatate din populatia cu drept de vot a Romaniei, de un IQ redus. Suspiciunea, lipsa totala de credibilitate au facut ca toate actiunile politice sa ni se para desprinse din teoria conspiratiei. Va marturisesc sincer ca il cunosc foarte bine pe Honorius.

Este un tip inteligent, cu simtul umorului bine dezvoltat, studios si extrem de serios in ceea ce-si propune. Sunt convins ca nimeni care are cel putin trei neuroni activi nu-si risca intreaga cariera politica debutand execrabil, atat timp cat nu are alte interese conexe. Baiatul are bani, face business pe cont propriu, detine proprietati in S.U.A. si are studii in management politic, cu diplome ceva mai serioase decat cele obtinute la Spiru Haret. Cred ca merita macar respectul aratat contracandidatului sau. In rest, va decide electoratul, care in orice democratie obtine ceea ce merita!