0
Publicat in decembrie 15, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

In cautarea stramosilor superiori


Vedele, Biblia si alte Carti Sfinte, texte sacre, mituri si legende traditionale contin multe trimiteri, descrieri, mesaje care povestesc despre existenta cu mii, chiar milioane de ani in urma a unor civilizatii terestre si extraterestre, care se aflau in posesia unor secrete tehnologice pe care umanitatea de astazi, inca nu le cunoaste. Cele mai recente descoperiri arheologice, documente si manuscrise vechi intaresc ideea ca pe Pamant au trait inaintea noastra, civilizatii misterioase.
Robert Charroux, Erik von Daniken, Stephan Zveig, Jan van Helsing si alti autori celebri si-au dedicat mare parte din preocupari incercand sa descifreze taina civilizatiilor disparute. Spre deosebire de istoricii clasici, acesti exegeti neconventionali argumenteaza, bazandu-se pe scrierile sacre din Sumer pana in Egipt si de la Biblie pana la vechile legente taoiste ca noi avem alti stramosi decat primitivii oameni de la Cro-Magnon sau Neanderthal. Cu alte cuvinte, din aceasta perspectiva noi suntem urmasii unor civilizatii superioare si nu a unor hominizi abia desprinsi din maimuta.
Cu aproximativ 8000 de ani in urma apare in peisajul brahmanic ideea ca umanitatea cunoaste patru varste in evolutia constiintei sale. In ciuda convingerilor generale, noi nu evoluam in timp ci decadem de la varsta noastra de aur in antichitate pana la epoca intunericului si a ignorantiei, Kali-Yuga, epoca actuala. Atat din Vede cat si din Biblie decantam parca un mesaj trimis de stramosii nostrii superiori, care sa ne puna in garda asupra pericolelor prin care vom trece in aceasta uriasa aventura numita Viata. Desprindem din aceste Carti doua concluzii:
– autorii lor cunoasteau in profunzime evolutia Pamanutului dupa toate datele geologiei moderne.
– omul a decazut din ego si dupa ce s-a jucat nesabuit cu focul stiintei.
-va urma-