Publicat in decembrie 12, 2014 de Oreste Teodorescu in Politikon
 
 

Cuscrul lui Basescu a dat un tun de 81 milioane de euro si inca joaca linistit table la Monte Carlo


Gheorghe Ionescu, alintat de fratii din Gruparea Monaco: Bebe, este cuscrul lui Traian Basescu, adica socrul Elenei. Milionar in euro, personajul nostru  este administratorul firmei AEM Timişoara, cu aceiasi actionari de la Luxten, firma la care Elena Basescu a ocupat postul de consilier. In 1998, fiind director de startegii la FPS, din partea PD, participa la privatizarea Marmosim de catre colegul de partid si partenerul sau de table de la Monte Carlo, Adriean Videanu.In 1997, la Londra, se  infiinteaza compania Sidex International Ltd. Din board fac parte, pe langa Bebe,  Dan Dragoi si Raymond De Rubeis. Cei trei prieteni protejati de generali SIE si cu relatii suspecte cu agenti FSB, rezidenti la Londra si Monte Carlo, incep sa brokereze materii prime pentru compania de stat Sidex Galati si sa intermedieze pe piata internationala exporturile. In 2009, Bebe Ionescu a fost numit membru in Consiliu de Administratie al Exim Bank. Bebe a mai facut parte din consiliile de administratie  Petrom  si  BCR .

nunta_eba_3_bd20884204_63607400

Unui om cu asemenea relational si mai ales implicat in familia prezidentiala, justitia nu i-a prea facut sicane pana acum, desi numele sau a fost implicat intr-o mare escrocherie a creditelor bancare garantate cu acte false. Procurorii DIICOT l-au audiat pe domnul cuscru in legatura cu un prejudiciu de 81 de milioane de euro. Conform anchetatorilor, Bebe Ionescu recomanda bancilor firme de incredere, pentru care garanta, dar care apoi nu mai plateau ratele sau se volatilizau, pur si simplu. Dosarul fiind deschis in timpul mandatului lui Basescu, pana in ziua de astazi nu avem o concluzie clara privind implicarea infractionala a tatalui sotului Elenei Basescu, Syda Ionescu.

Acum, cand iesim din regimul Basescu, dupa 10 ani, in care institutiile de forta ale statului nu s-au atins nici cu un fir de papapdie, de acesti miliardari de carton ai tranzitiei, suspecti de devalizarea economiei nationale si de relatii stranse cu servicii de spionaj ostile Romanei si Uniunii Europene, speram in DREPTATEA PANA LA CAPAT. Vinovatii, indiferent de orientarea lor politica trebuie sa plateasca pretul corect!

DNA, daca doreste sa recupereze miliardele de euro cu care a fost prejudiciat statul roman din retrocedari, restituiri si despagubiri frauduloase ar trebui sa ia la bani marunti toate activitatile atat de proseperei Grupari de la Monaco.