Publicat in ianuarie 12, 2014 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Macelul de la Balc, o imensa rusine nationala


Ajuns la varsta dobandirii biologice a intelpciunii, Ion Tiriac, se incapataneaza sa nu inteleaga ca totul, in natura este interconectat si ca omului, prin ratiune si discernamant i s-a incredintat nobila misiune de a guverna drept si just viata terestra. Avid dupa puterea generata de avere, fostul tensiman si-a inlocuit racheta cu pusca de vanatoare, si incepand cu anul 2005 a devenit principalul calau al mistretilor de la Balc.

Anul trecut, macelarirea mistretilor din localitatea bihoreana, a avut loc sambata, pe parcursul a doua runde, iar printre oaspetii lui Ion Tiriac se numara Wolfgang Porsche – proprietarul companiei germane producatoare de autoturisme de lux cu acelasi nume, Frantz Rauch – producator de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold – fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Siegfried Wolf – cel care a revigorat industria auto din Rusia, lucrand impreuna cu Vladimir Putin, cu alte cuvinte un cerc restrans de bosorogi ai caror singura calitate este data de marimea contului bancar si care, imaturi, in ciuda varstei se joaca de-a zeii aroganti.

Marele York de Balc, alias tatal lui Ion Ion Tiriac, celebru pentru liniutele de cocaina trase si descrise pe sute de pagini de dosar, uitate de procurorii lui Nastase in vreun sertar incuiat se comporta ca un satrap cu iobagii de pe mosie. Gonacii si taranii implicati in macel, nu au voie sa vorbeasca cu nimeni din afara, sub diferite pretexte si amenintari, care tin de Evul Mediu si nu de lumea libera spre care tindem.

In fiecare an,  „vanatorii” au spus ca s-au impuscat aproximativ 100 de mistreti.

Aceasta mizerie grotesca, camuflata intr-o partida de vanatoare, a debutat pe cele 150 de hecatre ale domeniului de la Balc, in 2005, cand penalul Adrian Nastase a mierlit  de unul singur 23 de exemplare.

Imi doresc din toata inima, ca aceasta teribila porcarie sa inceteze. Oare de ce in toata Europa asemenea gesturi sunt considerate intolerabile? Chiar nu ne-am saturat ca Romania sa fie tara tuturor posibilitatilor, dar numai pentru saracii astia cu bani?