0
Publicat in septembrie 8, 2010 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

Cantecul de lebada al civilizatiei umane


O alta profetie interesanta, care aminteste de viziunile din Apocalipsa lui Ioan ii apartine unui lider spiritual al irochezilor, Ganyahdiyok. In viziunea lui apar patru oameni inaripati care vin din directii diferite si care anunta, pe rand maladii necunoscute. Un monstru gigantic, ivit din apele oceanelor va porni o lupta teribila cu oamenii, nimicindu-i pe cei rai. Unul dintre numele acestui monstru este „maladia care te macina din interior„. Iata cat de asemenatoare este manifestarea acestui monstru cu teribilul cancer pe care nimeni nu a reusit, nici macar sa-l defineasca pana astazi.
Imi suna in minte o vorba inteleapta a unui bun prieten, Remus Tanase, presedintele ANATECOR care suna cam asa: „Daca traiesti impacat, traiesti ca-n cer, insa daca traiesti in pacat vei avea cancer„! Finalul profetiei lui Ganyahdioc, facauta in 1799 este fara echivoc: „Un vant mare va matura Pamantul si-l va curata ca sa-l aduca la starea sa originara. Aceasta este pedeapsa pentru ceea ce facem Creatiei”. Observam, asadar raportul cauzalitate-efect dintre om si planeta. Nu intamplator, numim Pamantul Mama Geea! Shamanii de pretutindeni cred ca „mediul nu este in jurul nostru, noi suntem mediul!”
Foarte asemenatoare cu profetiile mayase sunt cele apartinad tribului Hopi. Iata, doar un fragment: „Intr-o zi, unele stele se vor alinia producand schimbari radicale, va veni un timp al purificarii Pamantului, se vor produce schimbari de climat si catastrofe nemaintalnite, insa acest ceas nu este cunoscut de nimeni in afara Marelui Creator!”. Inca o data subliniem numitorul comun cu Apocalipsa biblica: „Nimeni nu va stii cand va sosi ceasul de pe urma. Doar Tatal il cunoaste!”
Pentru hopi, Pamantul a mai trecut de cateva ori prin acest proces de curatire si purificare. Prima lume ar fi fost nimicita de un foc devastator venit din inima pamantului. A doua lume a fost distrusa cand Pamantul a deviat de la axa lui si gheata ar fi acoperit intreaga planeta. A treia civilizatie a fost inghitita de un potop universal. Actuala lume in care traim produce efectele unei disparitii cauzate de flacarile venite din cer. Singurele populatii care s-au salvat de fiecare data, continuand marea aventura a extinderii constiintei fiind cele care au trait in armonie cu natura. Profetiile indienilor hopi au fost atat de precis descrise, cu acuratete a informatiei stiintifice incat cartea lor de profetii, Hotevilla a fost tradusa in limbi de mare circulatie, de catre UNESCO.
-va urma-