20
Publicat in aprilie 26, 2009 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

In curand: PRESA FARA MOGULICu ceva timp in urma, impreuna cu unii dintre cei mai buni jurnalisti de investigatie, am ajuns la o concluzia unanim acceptata ca este necesara nasterea unei platforme mediatice independente. Astfel a aparut ideea: Presa fara moguli! Si cum tiparul devine din ce in ce mai desuet, evident ne-am orientat catre on line, si am reusit construirea unui site.

Iata cateva dintre dintre ideile noastre, care speram sa se concretizeze cat mai repede:

1.Deosebirea de celelalte instrumente media prin prezentarea informatiei in stare pura, urmata, apoi, de comentariile autorilor, permitand astfel publicului sa decida singur asupra credibilitatii aspectelor documentate.

2.Vom evita abordarea unui conglomerat de informatii lipsite de substanta, sau prezentarea spectaculara a unor subiecte fabricate in laboratoarele diferitelor centre de putere.

3.Nu putem fi conditionati finaciar intrucat nu urmarim atingerea unor targeturi economice sau politice, ci numai calitatea informatiilor si a comentariilor prezentate.

4.Propunem modalitatea interactiva de circulatie a informatiei intre cititor si echipa redactionala, permitand oricui postarea informatiilor audio-video si redactate.

5.Vremsa oferim si varianta in limba engleza a textelor editate, largind astfel, considerabil, sfera de inters si aria de distributie a informatiilor!

6.Ne propunem ca in cel mai scurt timp sa devenim o sursa veridica de informare, dar si de inspiratie pentru toti jurnalistii care slujesc adevarul!

Platforma on line este gata. Foarte curand vom lansa site-ul. Probabil, sunteti de acord cu mine, ca intr-o lume mediatica polarizata, in care informatia este modelata de interesele patronilor de trusturi, este nevoie de o „insula de moralitate si profesionalism” asa cum spera sa devina presa romaneasca, maestrul Octavian Paler. Asadar, in cateva zile, va invit la o privire panoramica printre ideile, informatiile si realitatile acestei tari…