Publicat in februarie 7, 2013 de Oreste Teodorescu in Fara categorie
 
 

Biserica vs Masonerie II


Sirul acuzelor Bisericilor impotriva Masoneriei, dar cu precadere a catolicilor, mai cuprinde conspiratia, acumularea de capital, monopulul structurilor de putere, iudaizarea Europei si desfiinatrea bisericilor, daca crestinii adevarati cu frica lui Dumnezeu si dragoste pentru Iisus Hristos nu vor milita pana la eliminarea finala a acestui flagel.

Este evidenta exagerarea pontifului.El amesteca constient planurile, nu face nici o diferentiere intre masoneria laica iluminata si restul obedientelor crestine si foarte religioase, chiar mistice.

Riturile scotiene sunt de inspiratie calugareasca ele fiind structurate de presbiterienii scotieni cu sprijinul nemijlocit al ordinului iezuitilor. (dupa autorii: Radu Comanescu si Ion Bazgan in Francmasoneria, Razboaiele Fiilor Luminii). Cu toate ca papa era foarte bine informat cu privire la masoni si la marile diferente dintre spiritualisti, regulari si masonii laici, insa el crede ca astfel va zdrobi dusmanul de moarte.

Insa Dumnezeu nu-l ajuta, caci virulenta neargumenata a textului i se intoarce impotriva, ca un bumerang. Un mason ilustru Albert Pike, Suveranul Mare Inspector General al Ritului Scotian Antic si Acceptat ii raspunde pontifului pe 1 august 1884 intr-o scrisoare publica afirmand rolul progresit al masoneriei, caracterul sau profund religios, anti-materialismul, intarirea criteriilor morale, democratia si apararea legilor statelor unde functioneaza.

In S.U.A, masoneria se intareste, mai ales prin acceptatrea lojelor evreiesti B’nai Brith. Pe continentul European si mai ales in Anglia protestanta, masoneria castiga noi simpatizanti, iar ostilitatea deja instalata in Franta impotriva bisericii inmulteste lojile. Conflictul dintre cele doua Puteri deopotriva sacerdotale si lumesti devine si mai profund odata cu aparitia regimurilor forte din Europa secolului al XX-lea. Germania nazista inchide si suprima lojile. Fascistii lui Mussolini aresteaza toti masonii. Regimul legionar de la Bucuresti va prigonii masonii pe care ii acuza ca s-au vandut „jidanilor”. In tot acest timp bisericie Evanghelica, Catolica si Ortodoxa au infierat secta zidarilor cu acuze din ce in ce mai amuzante: ca au un ritual in care sunt obligati sa pupe in fund o capra, ca sacrifica pe un altar inchinat lui Satan copii mici, ca se dedau la orgii homosexuale si alte asemenea bizarerii.

Din pacate, dupa instalerea regimurilor comuniste, masonii spiritualisti si regulari au fost persecutati de nimeni altii decat de fratii lor laici si iluminsti. Acest razboi fratricid este cea mai rusinoasa pata de pe obrazul Francmasoneriei Universale.