Publicat in ianuarie 13, 2014 de Oreste Teodorescu in Psihotronica
 
 

Cateva secrete FBI


Dean Forrest, fost negociator FBI, dupa ce s-a pensionat a scris o carte autobiografica: 25 de ani de partea legii. Pe langa interesul legat de lumea agentilor, din paginile ei, se mai desprind cateva lectii utile. Una dintre ele, explica de ce intotdeauna politistii sau jandarmii, dupa ce incatuseaza un recalcitrant cu mainile la spate, cand il arunca in masina, ii pun acestuia mana pe cap. Am putea crede, in candoarea noastra sociala, ca omul legii are grija ca infractorul sa nu-si lezeze cutia craniana.

Ei bine, nu acesta este motivul…Specialistii in psihotronica cunosc foarte bine importanta mesajelor gestuale. Spatiul intim al unei persoane, unde nu sunt acceptati decat cei foarte apropiati, persoanele care prezinta incredere, este de pana la 50 de centimetri in jurul sau, iar zona capului este cea mai sensibila si mai definitorie parte a unei persoane.Astfel, o mana pusa brutal si fara accept pe capul cuiva  transmite un mesaj clar subconstientului, guvernat de creierul limbic, sau reactiv si nu inseamna altceva decat umilirea acelui individ, prin simplul fapt ca se patrunde brutal in spatiul sau intim.

Un alt mod simbolic de a transmite un mesaj puternic subconstientului celui arestat sau ridicat de autoritati este pipairea lui in proximitatea zonelor intime, o alta arie extrem de intima a personalitatii. In incercare de a verifica daca suspectul este inarmat, i se departeaza picioarele, ceea ce transmite direct cortexului starea  de dezechilbru si vulnerabilitate.

Dupa aceste, aparent banale operatiuni, suspectul devine docil, asemeni celui mai fioros caine, pe care ducandu-l la veterinar pentru o injectie, il linistesti imediat decuplandu-l de sol. In momentul pierderii contactului cu pamantul, orice animal, si pana la Mantuire, il putem considera si pe om, un animal vorbitor, devine confuz si speriat, iar agresivitate ii scade simtitor.