Publicat in decembrie 2, 2012 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Creierul uman, noul camp de lupta!


Emitem asemeni posturilor radio pe 7 frecvente neuronale (beta supa inalte: 35-60 hz, k: 20-35 hz, beta inalte 16-20 hz, beta: 12-16 hz, alpha: 8-12 hz, theta:4-8 hz, delta: 0,5-4 hz.

Phantom Link Cloaker 2.0

;”>Sistemele de putere detin astazi arme psihotronice, pe care le folosesc ori de cate ori considera necesar sa mentina sau se schimbe paradigma convenabila. Nu mai surprinde pe nimeni ca frontul este unul mental. E bine sa ne autocunoastem, ca sa putem stii cu adevarat!

Creierul este structurat si compus din trei parti:

1. Creierul reptilian, comun cu cel al reptilelor, compus din trunchi cerebral si cerebel. Dupa unii cercetatori are o vechime de 500 milioane de ani si controleaza functiile vitale, ritmul cardiac, respiratia, temperatura corpului si functiile de racire si purificare ale organismului prin transpiratie.
2. Creierul limbic, comun cu cel al mamiferelor, vechi de 150 milioane de ani este format din amigdale, hipotalamus, hipocamp. Este sediul emotiilor si laboratorul credintelor noastre. Filtreaza, analizeaza si interpreteaza universul exetrior si dicteaza reactia adecvata.
3. Neocortexul, dateaza de 3 milioane de ani. Este compus din doua emisfere unite prin corpul calos. A cunoascut o foarte puternica dezvoltare la om. Este sediul tuturor cunostintelor, a limbajului articulat si abstract, a imaginarului si a culturii complexe.Creierul, la majoritatea fiintelor are aceeasi temperatura si, prin urmare, reactioneaza asemanator la stimuli. Prin influentare se actioneaza direct asupra matricei cerebrale.

  • Emisfera cerebrala stanga se comporta intocmai ca un om de stiinta tipic. Foloseste cuvintele ca sa defineasca, sa clasifice, sa descrie. Lucreaza cu abstractizari si cu simboluri, scrie. Analizeaza situatiile si lucrurile plecand de la fiecare detaliu sau element component in parte.Gandeste in pasi logici, secvential. Isi organizeaza lucrurile in timp si le executa intr-o anumita ordine. Isi foloseste ratiunea pentru a trage concluzii pe baza unor date, a unor fapte, si pe baza unei organizari logice. Utilizeaza numerele si respecta regulile de folosire a lor. Leaga ideile unele de altele, surprinde relatiile de tip cauza-efect.De principiu, emisfera cerebrala stanga este cea folosita in mod predominant de barbati. De asemenea, exista o serie de meserii care folosesc preponderent aceasta emisfera. De exemplu: inginerii, contabilii, informaticienii, juristii.

  • Emisfera cerebrala dreapta intruchipeaza artistul din noi. Artistul “gandeste” nonverbal, in imagini, sunete, emotii. El recunoaste si modeleaza forme. Plaseaza elementele intr-un context, percepe conexiunile dintre ele precum si intregul din care ele fac parte. Percepe spatial. Nu are sensul timpului.Sintetizeaza, schematizeaza, vizualizeaza, creeaza si foloseste diferite scheme ori modele pentru abordarea realitatii. Foloseste analogii si asocieri de idei, vede legaturi, intelege si foloseste metafore. Percepe intonatiile vocii, ritmicitatea vorbirii si a muzicii, tonalitatile, muzica. Are simtul culorilor. Isi imagineaza si viseaza. Este empatic si intuitiv.Ia decizii pe baza impresiilor, a sentimentelor si a imaginilor, “judecand” nu liniar ci in salturi. Reconstituie un intreg pe baza unor informatii partiale. Interactioneaza, comunica spontan, se raporteaza mai degraba la lucruri decat la numere. Este creativ. Este pasionat de spiritual si de mistic.De principiu, emisfera cerebrala dreapta este cea folosita in mod predominant de femei. Meserii care folosesc preponderent aceasta emisfera sunt, de exemplu: dansator, actor, scriitor, artist, poet, psiholog, sculptor.