Publicat in decembrie 18, 2012 de Oreste Teodorescu in Blog
 
 

Sfarsitul lumii, crestinul si fericirile


Pai, daca ne consideram, cu mandrie buni slujitori ai cuvantului lui Iisus Hristos si ne revendicam esenta credintei noastre direct din invataturile Sfantului Apostol Andrei, atunci ar trebui sa depasim aceasta criza a umanitatii cu un zambet linistit pe chip. Sa nu-i uitam pe primii martiri ai crestinismului aruncati de autoritatile romane, in arenele cu lei, care si-au intampinat soarta calmi si impacati. Teama, ingrijorarile, angoasele sunt hulele si ofensele pe care le aducem divinitatii din prea putina noastra nadejde.

Fara falsa piosenie, dar mai ales fara nici o pornire sectara, ci intelegand ca suntem scanteie din Focul Universal, copiii ai Spiritului si ai Luminii, sa ne reamintim cuvintele Mantuitorului din Matei (6:19-21):

Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura. Ci adunati-va comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura.Caci unde este comoara ta, acola va fi si inima ta!” Si iata, cum Logosul Sfant ne invata cum sa dobandim adevarata bogatie. In aceasta pura si sfanta lumina, putem intelege mai bine de ce ii este mai usor unei camile sa intre prin gaura acului, decat bogatuloui in Imparatia lui Dumnezeu.

Bun, vor replica niste oameni de buna credinta speriati de spectrul saraciei si al foamei care trag aceasta funebra trasura a crizei, cu ce ne vom descurca? Si ca sa nu ii fie foarte greu, bunului crestin i se arata solutia tot in Matei (6: 26-28): „Priviti pasarile cerului, ca nu seamana, nici nu secera, nici nu aduna in jitnite, si Tatal vostru Cel ceresc la hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai presus decat ele. Si cine dintre voi, ingrijindu-se poate sa adauge staturii sale un cot? Iar de imbracaminte de ce va ingrijiti? Luati seama la crinii campuluii cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc”.

Oare cat timp va mai trece pana cand vom intelege ca adunam in fiecare generatie ceea ce am semanat. Pana cand vocile proroocilor si sfintilor se vor auzi doar in pustie? Nu exista criza materiala ci doar morala, etica si spirituala…a spus-o si Marlaux.

Ortodoxia ne invata sa fim smeriti si fericiti in Dumnezeu. Poate a sosit ceasul sa ne schimbam de hainele astea ponosite croite de mana omului si sa ne imbracam in vesmantul luminos al ingerilor…