Publicat in ianuarie 14, 2014 de Oreste Teodorescu in Psihotronica
 
 

Microexpresiile faciale nu mai reprezinta o enigma pentru institutile de forta


In sinfonia de expresii, a limbajului non-verbal, microexpresiile faciale ocupa un loc foarte important. Chipul uman ascunde o varietate uriasa de emotii, iar omul isi tradeaza adevaratele trairi in fiecare miscare a ochilor, a pupilelor dilatate, in modul in care isi musca buzele, in felul in care face riduri la nas, respira cu greutate, inghite sau clipeste.  

Pana la sfarsitul secolului trecut,detectarea traditională a minciunii depindea de un poligraf, dezvoltat pentru prima data în 1921, un aparat foarte invaziv cu un set de fire atasate pielii. In zilele noastre ,un program computerizat este folosit la monitorizarea schimbărilor minore a expresiilor faciale. Astfel incat, exista institutii de putere (politie, armata, servicii secrete) care detin in arsenalul lor, dispozitive electronice de detectare a emotiilor declansate de creierul limbic, in  diferite situatii.

Americanii au implementat in fiecare amabasada si la toate punctele de frontiera sisteme computerizate si camere cu senzori de caldura capabile sa traduca si sa interpreteze conform unor algoritmi arhetipali, intreg registrul de stari reale, declansate de subconstient.

Incet, incet ne indreptam si noi spre o noua era de control, in care psihotronica incepe sa joace un rol central.