55
Publicat in iulie 11, 2009 de Oreste Teodorescu in Spiritualitate
 
 

O jumatate de idee despre solidaritate…


Sunt de ceva timp, prins intr-o activitate de cercetare la Bayreuth, Germania, si asta imi mananca o parte din timp, ca sa-mi parafrazez amicul, dar nu am de gand sa va plictisesc prea mult cu detalii personale, ci vreau sa va impartasesc o idee, care mie mi se pare interesanta. Discutand despre criza morala si economica prin care trece planeta, Hans, un esoterist foarte respectat si chiar „atins” de-o aripa de inger, mi-a istorisit ca exista, deja , in Bavaria, un grup de oameni de afaceri, foarte instariti, care s-au hotarat sa vina in sprijinul comunitatii, imprumutand pe o perioada de 20 de ani, autoritatile locale, cu aproximativ, 25 de milioane de euro, mentionand, evident in draftul de contract ca asteapta returnarea sumelor, cu o dobanda de 5% pe an, insa abia la sfarsitul perioadei de creditare.
Ma intreb amuzat, cand, atat de imbogatitii nostrii, care ne zambesc superior din Top, si care, fara nici o exceptie s-au „umflat” in urma contractelor cu statul, se vor gandi ca binele individual este strans legat de cel colectiv?
Presimt directia raspunsurilor dvs, dar va rog sa va straduiti a ramane…politicosi. Pace, Lumina si Iubire. Revin in functie de timpul liber…